Αφηγηματικό – Ψηφιακό ντοκιμαντέρ: «Παπαφλέσσας, ο μπουρλοτιέρης των ψυχών»

Must Read

Ο Γεώργιος Δικαίος Φλέσσας, κατά κόσμον Παπαφλέσσας, υπήρξε μια από τις πιο καθοριστικές μορφές του αγώνα του 1821. Γεννήθηκε στην Πολιανή της Μεσσηνίας το 1789 και σπούδασε στη φημισμένη Σχολή της Δημητσάνας. Αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος και μόνασε στη Μονή Βελανιδιάς κοντά στην Καλαμάτα, όπου πήρε το ιερατικό όνομα Γρηγόριος.

Στις 21 Ιουνίου του 1818 ο συμπατριώτης του Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τον μύησε στη Φιλική Εταιρεία με το συνθηματικό όνομα Αρμόδιος. Ο Παπαφλέσσας αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στην υπόθεση του εθνικού ξεσηκωμού και κατάφερε να ενθουσιάσει και να παρασύρει πολλούς Έλληνες.

Στις 20 Μαΐου του 1825 στην ιστορική μάχη στο Μανιάκι με τον Ιμπραήμ πολλοί Έλληνες λιποτάκτησαν και έμειναν έτσι μόνο 300 πολεμιστές. Ο Παπαφλέσσας δεν εγκατέλειπε τη συγκεκριμένη τοποθεσία, παρά τις εκ νέου προτροπές που δεχόταν. Ο Παπαφλέσσας έπεσε ηρωικά αφού χτυπήθηκε πισώπλατα από έναν Αλβανό, τον Χούσο.

Η Πρόεδρος Νίνα – Ασπασία Βλάχου και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, σας προσκαλούν σε ένα αφηγηματικό – ψηφιακό ντοκιμαντέρ για να μάθετε όλα τα παραπάνω αλλά και περισσότερα για την ζωή και το έργο του μπουρλωτιέρη των ψυχών Παπαφλέσσα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 24 και 31 Μαρτίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» με ώρα 18:30.

Παρουσίαση – Διεύθυνση Παραγωγής: Μαίρη Μόσχου

Σκηνοθεσία – Σκηνοθετική Επιμέλεια/ Συνεντεύξεις: Βασιλική Γιαννοπούλου

Ιστορικός Σύμβουλος / Έρευνα Αρχειακού Υλικού: Αλέξανδρος Τασίνας

Μουσική / Sound Design: Diatono Mp

Μοντάζ: Γιώργος Καρδάσης – Αλέξανδρος Φερεντίνος

Κάμερες / Φωτογραφία: Πέτρος Βήττας – Κωνσταντίνος Δήμας

Drone: Κωνσταντίνος Δήμας

Ηχοληψία: Πέτρος Βήττας

Visual Effects / Animation: Parovoz Animation Studio

Εκτέλεση Παραγωγής: Point Blank Ltd.

Παραγωγή: Φως στην τέχνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This