Έφυγε από τη ζωή ο Ρωμανιστής-Βαλκανολόγος Αχιλλέας Λαζάρου

Must Read

Πλήρης ημερών και πατριωτικής ‐ επιστημονικής δραστηριότητος απεβίωσε ο Ρωμανιστής Βαλκανιολόγος, πολυγραφότατος συγγραφέας, ευπατρίδης Αχιλλέας Λαζάρου, επίτιμο μέλος του οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) και Μέλος του Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (ΕΓΚ).

Υπηρέτησε επί σειρά ετών την ΕπιτροπΉ Εθνικής Ενημερώσεως ως πρόεδρός της, εις την πολύτιμη δράση της, και άλλα επιστημονικΆ εθνικὰ σωματεία, με διαλέξεις, ομιλίες στΗν Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφιέρωσε τον Εργώδη βίο του εις την επιστημονική διερεύνηση και τεκμηρίωση των εθνικῶν θεμάτων της πατρίδος μας. Αυθεντικός ενσαρκωτὴς της εθνικής αυτοσυνειδησίας, κατά τους δυσχερείς καιρούς μας αγωνίστηκε τον αγώνα τον καλόν στις επιστημονικὲς κορυφὲς της «Πίνδου» τών Βλάχων. Τα συγγράμματά του, τα εγκυρότατα επιστημονικά του πορίσματα θα αποτελοών αιωνία παρακαταθήκη δυνάμεως και αληθείας εἰς τους φιλοδοξούντες να συνεχίσουμε την πολύτιμον προσφορά του εις την πατρίδα μας.

«Αἰωνία σου ἡ μνήμη ἀθάνατε Δάσκαλέ μας» αναφέρει στον αποχαιρετισμό του ο Βασίλειος Καρβουνιάρης Μέλος τοῦ Δ.Σ. τοῦ (ΟΔΕΓ) και Μέλος του σωματείου (ΕΓΚ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This