Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Οι αναμνήσεις χάνονται στη σκόνη – Κατεδαφίζεται το πατρικό σπίτι της ηθοποιού Νόρας Κατσέλη

Ψυχολογικό ράκος είναι η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Νόρα Κατσέλη, καθώς σήμερα κατεδαφίζεται το ιστορικό σπίτι των γονιών της στη Νέα Σμύρνη, που στέγαζε όλες τις παιδικές της αναμνήσεις. Το πανέμορφης αρχιτεκτονικής πετρόχτιστο σπίτι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 38, με τον υπέροχο κήπο, ήταν σήμα κατατεθέν για όλη την περιοχή.

  • Γράφει ο Νίκος Νικόλιζας

Οι αναμνήσεις ζωής μιας από τις σπουδαιότερες θεατρικές οικογένειες της Ελλάδας θα είναι παρελθόν από σήμερα το μεσημέρι, μετά την απόφαση της Νόρας Κατσέλη και του συζύγου της να δοθεί αντιπαροχή το σπίτι, στο οποίο στεγαζόταν και η δραματική σχολή του πατέρα της, του μεγάλου σκηνοθέτη Πέλου Κατσέλη και της συζύγου του Αλέκας.
«Δεν θα είμαι στην κατεδάφιση. Δεν το αντέχω… Και η απόφαση να το κατεδαφίσω ήταν τρομακτικά δύσκολη. Ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο σπίτι και δεν ήταν δυνατό να το συντηρήσω. Όλο αυτό το διάστημα που πήραμε την απόφαση πηγαίνω καθημερινά εκεί. Κάθομαι σε ένα πεζούλι, το βλέπω να διαλύεται και η καρδιά μου λιώνει» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» η Νόρα Κατσέλη.

Η πρώην βουλευτής κομπιάζει, φανερά στενοχωρημένη, όταν τη ρωτάμε τι σήμαινε για εκείνη αυτό το σπίτι. «Εκεί μεγαλώσαμε, εκεί καταλάβαμε τι πάει να πει ζωή, εκεί είναι όλες μου οι αναμνήσεις. Από εκεί πέρασαν οι σπουδαιότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, από πολιτικούς έως καλλιτέχνες. Δεν μπορώ να σβήσω τίποτα από τη μνήμη μου, γι’ αυτό ο πόνος μου είναι τόσος μεγάλος» λέει.

Η Νόρα Κατσέλη δεν ήθελε το σπίτι να κριθεί από το κράτος ως διατηρητέο. «Μας έγινε πρόταση να το πάρει ο δήμος. Δεν θα μπορούσα να περνάω απ’ έξω, όμως, και να είναι σε άλλων τα χέρια. Στη θέση του θα χτιστεί μια πολυκατοικία και θα έχω ένα διαμέρισμα. Τουλάχιστον θα μένω εκεί, όπου έχω τις ίδιες αναμνήσεις».

Πριν από την κατεδάφιση πήρε ένα τελευταίο ενθύμιο. «Ο πατέρας μου είχε φτιάξει στην κεντρική πόρτα και το παράθυρο κάγκελα που είχαν πάνω το Α και το Ω. Δηλαδή, αρχή και τέλος. Αυτό πήρα ως τελευταία ανάμνηση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ