Βρέθηκε πίνακας του βαν Γκογκ που είχε κλαπεί από μουσείο στην Ολλανδία

O «Ιντιάνα Τζόουνς του κόσμου της Τέχνης» κατάφερε να ανακτήσει το πολύτιμο έργο

Must Read

Ένας ιδιωτικός ερευνητής Τέχνης από την Ολλανδία ανακάλυψε έναν πολύτιμο πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ που είχε κλαπεί από μουσείο κατά την διάρκεια της πανδημίας πριν από τριάμισι χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Άρθουρ Μπραντ πήρε στο σπίτι του στο Άμστερνταμ την Δευτέρα (11/09) τον χαμένο πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ που λέγεται «Κήπος του εφημερίου στο Νούενεν την άνοιξη», ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1884 και αξίζει από 3 εκατ. ευρώ έως 6 εκατ. ευρώ. Το έργο απεικονίζει τον κήπο της ενορίας του Νούενεν, την μικρή ολλανδική πόλη όπου ζούσαν οι γονείς του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Ο Άρθουρ Μπραντ, γνωστός ως ο «Ιντιάνα Τζόουνς του κόσμου της Τέχνης», δήλωσε στο AFP ότι η επιβεβαίωση ότι ο πίνακας ήταν ο κλεμμένος πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ ήταν «μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής μου».

Ο Άρθουρ Μπραντ, σε συνεργασία με την ολλανδική Αστυνομία, έλυσε αυτό το θέμα» επιβεβαίωσε ο Ρίτσαρντ Μπρόνσβαϊκ της Μονάδας Εγκλημάτων Τέχνης της ολλανδικής Αστυνομίας προσθέτοντας: «Πρόκειται σίγουρα για τον αληθινό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Επιπλέον, ο Άρθουρ Μπραντ δήλωσε στο AFP ότι οι συχνές εκκλήσεις του ίδιου και της ολλανδικής Αστυνομίας για την επιστροφή του κλεμμένου έργου τέχνης απέδωσαν τελικά καρπούς όταν ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για την ασφάλειά του, παρέδωσε στον «Ιντιάνα Τζόουνς του κόσμου της Τέχνης» τον πίνακα μέσα σε μια μπλε σακούλα καλυμμένη με μεμβράνη.

Ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο ντετέκτιβ τον έδειχνε να ξεπακετάρει τον πίνακα στο σαλόνι του και να εκπλήσσεται όταν συνειδητοποίησε τι ήταν. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πίνακας είχε αφαιρεθεί από το Μουσείο Singer Laren κοντά στο Άμστερνταμ στις 30 Μαρτίου 2020, σε μια ληστεία που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Η ολλανδική Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο λίγο μετά την διάρρηξη, που δείχνει έναν κλέφτη να σπάει μια γυάλινη πόρτα στη μέση της νύχτας και να φεύγει τρέχοντας με τον πίνακα χωμένο κάτω από το δεξί του χέρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This