«Το φαινόμενο της Πεταλούδας» στο ιστορικό εργοστάσιο Μουζάκη

Σαράντα ένας καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης εμπνέονται από το βιομηχανικό περιβάλλον

Must Read

Η πολλά υποσχόμενη έκθεση «Το φαινόμενο της Πεταλούδας/The Butterfly Effect», που εμπνεύστηκε και επιμελείται ο Κώστας Πράπογλου, εγκαινιάζεται μεθαύριο (7 μ.μ.) και θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου στο ιστορικό εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη [«Πεταλούδα» (Λεωφ. Κηφισού 41)].

Η έκθεση, την οποία παρουσιάζει ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Αrtefact Αthens», θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα κτίρια της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας «Κλωσταί Πεταλούδας – Μουζάκης» που ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Μουζάκη το 1944 και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Προσδοκά να αναδείξει την ιστορία του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας.

Συμμετέχουν 41 καλλιτέχνες

Σαράντα ένας καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης εμπνέονται από το βιομηχανικό περιβάλλον με τον έντονο ρετρο-φουτουριστικό του χαρακτήρα και παρουσιάζουν έργα που ανταποκρίνονται στον χώρο (site-specific) και στο εννοιολογικό πλαίσιο (context-responsive), δημιουργώντας με το οπτικό, πολυμεσικό λεξιλόγιό τους εγκαταστάσεις χώρου, βίντεο, γλυπτά, ηχοτοπία και ζωγραφική. Ο εννοιολογικός άξονας εμπλέκει μια ποιητική και αλληγορική μεταφορά του φαινομένου της πεταλούδας, που δανείζει και το όνομά του στον τίτλο της έκθεσης. Συνομιλεί με το γεγονός ότι μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά την πάροδο του χρόνου, σε μια εξέλιξη της Ιστορίας δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα εάν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεωγραφικό στίγμα της ευρύτερης περιοχής των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, που ταυτίζεται με τον άξονα της αρχαίας πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων επί της Ιεράς Οδού, η έκθεση θα φέρει το φιλότεχνο κοινό κοντά σε νοήματα εσωτερικής διερεύνησης, υπαρξιακών αναζητήσεων και συναισθηματικής ανάτασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This