Κατερίνα Σταμπολίτη – ΙΑΣΙΣ: Εγκαίνια της έκθεσης στο Aegean MarbleArt Museum

«H εικαστική γραφή της Κατερίνας Σταμπολίτη είναι έντονη, παθιασμένη, εξπρεσιονιστική»

Must Read

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τέχνης – Aegean MarbleArt Museum η έκθεση της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο «ΙΑΣΙΣ».

Θα παρουσιαστούν 25 περίπου έργα με ακρυλικά χρώματα ποικίλης θεματολογίας και διαστάσεων, τα οποία η καλλιτέχνης δημιούργησε την τελευταία διετία.

Ο Ph.D. Δημήτρης Πανταζίδης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της τελευταίας έκθεσης μεταξύ άλλων σημειώνει: «H εικαστική γραφή της Κατερίνας Σταμπολίτη είναι έντονη, παθιασμένη, εξπρεσιονιστική. Ένα παιχνίδι χρώματος με τον “πόλεμο των συναισθημάτων. Αυθορμητισμός και εσωτερικότητα χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική της. Δεν πρόκειται για τέχνη ανάμνησης, παράστασης, αλλά για τέχνη συναισθήματος. Συναίσθημα γεμάτο αντιθέσεις και έντονη πλοκή που κατατάσσουν την καλλιτέχνιδα σ΄εκείνο το είδος χειρονομιακής τέχνης που επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό της έκφρασης και στην ατομικότητα της δημιουργού. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για άναρχες πινελιές χρώματος που δημιουργούν την τελική ανατροπή στην εικόνα, απογειώνοντας την φαντασία. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πίνακας αποκτά τη δική του μορφή ύπαρξης, τη δική του ζωή, απελευθερώνοντας την ψευδαίσθηση αναπαράστασης και ενεργοποιώντας τη δύναμη του ασυνείδητου και του φανταστικού. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τα ζωγραφικά της έργα ως εικαστικό ισοδύναμο εκείνου που στη λογοτεχνία ονομάζεται “ελεύθερη ή αυτόματη γραφή”.»

Ακολουθούν μερικά από τα έργα της Κατερίνας Σταμπολίτη που θα παρουσιαστούν στην έκθεση:

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 13:00
Διεύθυνση: Στασινού 8Α Αθήνα, Πλ. Προσκόπων (Μετρό Ευαγγελισμός)
Τηλ.: 6980-275555
Email: [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This