Στην Δράμα το πιο σύγχρονο μουσείο φωτογραφίας στην Ελλάδα

Σημείο αναφοράς η μακεδονική πόλη

Must Read

Σημείο αναφοράς γίνεται για τα καλά η Δράμα και πόλος έλξης για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

Ένα από τα καλύτερα οργανωμένα και πιο σύγχρονα μουσεία φωτογραφίας και φωτογραφικών μηχανών στην Ελλάδα ετοιμάζεται να λειτουργήσει προσεχώς στην πόλη της Δράμας! Ειδικότερα, ο χώρος θα είναι στο ανακαινισμένο αρχοντικό του καπνέμπορου Ιωάννη Αναστασιάδη ή επονομαζόμενο «Μαρμάρινο Σπίτι».

Χτισμένο το 1875 στην ομορφότερη γωνιά της ακριτικής πόλης, στο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, το αρχοντικό με την πετρόχτιστη καπναποθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, αποτελούν μοναδικό κτιριακό συγκρότημα, που για δεκαετίες αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της μακεδονικής πόλης.

Με την πλήρη αποκατάστασή του που διήρκεσε σχεδόν δυο χρόνια, το κτιριακό συγκρότημα απέκτησε διπλή ιδιότητα, αφού θα πρόκειται… για ένα μουσείο μέσα σε ένα άλλο μουσείο. Το πρώτο μουσείο είναι το αρχοντικό με αποκατεστημένα όλα τα αυθεντικά, δομικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του. Το δεύτερο μουσείο αφορά τη νέα χρήση του καθώς θα στεγάσει μεγάλη συλλογή φωτογραφικών μηχανών, με ταυτόχρονη φιλοξενία ποικίλλων εκδηλώσεων και δράσεων.

«Περισσότερες από 1.500 μηχανές, μέρος της προσωπικής συλλογής του κ. Θεοδωρίδη, με τις παλαιότερες να τοποθετούνται χρονικά στα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ οι πιο σύγχρονες στην τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, θα βρουν θέση στις προθήκες του νέου μουσείου, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της εξέλιξης της φωτογραφικής μηχανής και της χρήσης της» τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΥΚΛΩΨ Αναστάσιος Καραπαναγιωτίδης. Οι επισκέπτες όπως σημειώνεται θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκθέματα από την εξέλιξη του μέσου της φωτογραφίας, όπως φορητές camera obscura, μηχανές δαγκεροτυπίας, κατασκοπικές μηχανές από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και την ψυχροπολεμική περίοδο, στερεοσκοπικές και πανοραμικές μηχανές. Στους χώρους του μουσείου θα υπάρχει λειτουργικός σκοτεινός θάλαμος, αναπαράσταση φωτογραφικού studio εποχής και βιβλιοθήκη φωτογραφικών θεμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This