Μια ταινία από το Αριστοτέλειο πέρασε τις εξετάσεις για Κάννες!

Must Read

Μια ταινία γεννήθηκε ως ιδέα στο Αριστοτέλειο και τώρα μας εκπροσωπεί ως πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών εδώ και 23 έτη.

Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Το χάος που άφησε πίσω της», η οποία γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας στη σκηνοθεσία του Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας στη φωτογραφία της Αλεξάνδρας Ρίμπα, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και επελέγη ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές από όλον τον κόσμο για να κάνει διεθνή πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό σπουδαστικό τμήμα La Cinef, στο 77ο Φεστιβάλ των Καννών, ανάμεσα σε ακόμα 17 επιλεγμένες ταινίες νέων υποσχόμενων δημιουργών.

Με εξοπλισμό τον οποίο δανείστηκαν από τα εργαστήρια του Τμήματος Κινηματογράφου, οι φοιτητές – συντελεστές της ταινίας προχώρησαν στο γύρισμα, με επιβλέποντες τον καθηγητή Σκηνοθεσίας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και τον καθηγητή Διευθύνσεως Φωτογραφίας του Τμήματος Κινηματογράφου Παναγιώτη Σαλαπάτα.

Η ταινία έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποσπώντας τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη Μαρίνα Σιώτου. Η ταινία διαγωνίζεται -επίσης- φέτος, εκπροσωπώντας το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, για το Βραβείο Ιρις Μικρού Μήκους Σπουδαστικής Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει ήδη προκριθεί στην τελική δωδεκάδα.

Σημειώνεται ότι η ταινία «Τα μάτια που τρώνε» του Σύλλα Τζουμέρκα ήταν το 2001 η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε στο επίσημο διαγωνιστικό σπουδαστικό τμήμα La Cinef του Φεστιβάλ Καννών. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρίνα Σιώτου, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Φιλίνη, Βασίλης Κανάκης και Αιμιλία Τσορτέκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This