Παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο που γκρεμίζει τον μύθο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Must Read

Το βιβλίο «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», που υπογράφει ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΜΜΩΝ, φέρνει στο φως άγνωστα –και όχι και τόσο κολακευτικά για την υστεροφημία του- ντοκουμέντα για τις πολιτικές αποφάσεις του Κρητός πολιτικού, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον Εθνικό Διχασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ακλόνητα στοιχεία αυτό το ιστορικό πόνημα αποδεικνύει πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ζήτησε από την Αντάντ να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά. Χρηματιζόταν από τους Αγγλογάλλους. Αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου» την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Δήλωνε με νόημα στη φίλη του Πηνελόπη Δέλτα ότι «εγώ μπορεί να λατρεύω τον Βελζεβούλ». Πληρωνόταν από τους Τούρκους για να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα. Διέδιδε fake news εναντίον της πατρίδας του. Επίσης, αποκαλύπτονται τα «δωράκια» που έπαιρνε από τον μεγαλεμπορο όπλων Ζαχάρωφ.

Παναγιώτης Λιάκος

Αυτή η σημαντική ιστορική έρευνα θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα στις 20 Μαΐου, ώρα 7.15 το απόγευμα στην αίθουσα Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Ελευθερίου Βενιζέλου 30, στον 4ο όροφο

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Δρ. Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. Διευθυντής Ερευνών Ε.Ι.Ε., τ. καθηγητής πανεπιστημίου
  • Βασιλική Πολίτου, δημοσιογράφος
  • Γιάννης Κουριαννίδης, Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα», πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
  • Τέρρυ Χατζηιερεμίας, επιχειρηματίας

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. xaxaxa και μονο το ονομα του Τερυ του μπλογκερ ακροδεξιου αντιλαμβανεται κανεις τι ακροτητες θα εκστομισουν για τον Μεγιστο Εθναρχη .

  2. Αστειοτητες. Η ιστορία έχει γραφτεί για τον Ελ.βενιζελο. Αυτά είναι αηδιες. Δεν μπορεί να αμαυρωθεί ο Ελ. Βενιζέλος και όλοι οι δημοκράτες πρωθυπουργοί που κυβέρνησαν τη χώρα και έκαναν τις μεγάλες αλλαγές. Κάποιοι άλλοι πήγαιναν και πηγαίνουν τη χώρα πίσω ολοταχώς.

    • Πολλά τα λάθη και τού Βενιζέλου, ο πολιτικός βίος τού οποίου μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους. Από την αρχή μέχρι το 1914 (τέλος Βαλκανικών Πολέμων), οπότε είχε διπλασιάσει την Ελλάδα. Απ’ εκεί κι έπειτα, κατελήφθη από μεγαλομανία κι έκαμε σωρεία λαθών. Για παράδειγμα, υπακούοντας στούς Γάλλους, πήρε μέρος στην Εκστρατεία τής Ουκρανίας (1919), με αποτέλεσμα να υποστούμε συντριβή, να στρεψει τον Λένιν προς τον Κεμάλ και να την πληρώσει ο Ελληνισμός τής Ρωσσίας, ο οποίος μέχρι τότε πέρναγε καλά.

      Το 1915, όταν οι Γάλλοι εισέβαλαν στην Θ/νίκη, αντί να καθίσει στην Αθήνα και να παραμερίσει τις διαφορές του με τον βασιλιά, εκείνος προτίμησε να πάει στην Θ/νίκη, να κάμει “επανάσταση” με γαλλικές λόγχες, που αργότερα τον έφεραν στην Αθήνα πολεμώντας ενάντια στον ελληνικό στρατό και τον εγκατέστησαν σαν πρωθυπουργό ανδρείκελο για πέντε χρόνια.

      Όσα διαβάζω παραπάνω είναι μάλλον ανοησίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This