Πέμπτη 17/6/2021

Την Αμφίπολη θα επισκεφθούν σήμερα η Μενδώνη και ο Τζιτζικώστας

Την Αμφίπολη θα επισκεφθούν σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η επίσκεψη στο μνημείο του Τύμβου Καστά έρχεται ως συνέχεια της αυτοψίας που είχαν κάνει οι ίδιοι στις 6 Σεπτεμβρίου. Τότε είχαν ελέγξει την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, ενώ η υπουργός Πολιτισμού είχε επισκεφθεί ξανά το μνημείο στις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

«Η εποχή που ο μόνος θεσμός ο οποίος πίεζε και διεκδικούσε για να προχωρήσουν τα έργα στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανήκει στο παρελθόν. Πλέον όλοι μαζί ενωμένοι, η Πολιτεία, το υπουργείο, η Περιφέρεια και όλοι οι εμπλεκόμενα φορείς είμαστε συντονισμένοι και προχωράμε χέρι χέρι για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες.

Για να μπορέσει το ταχύτερο δυνατό το παγκοσμίου σπουδαιότητας μακεδονικό μνημείο της Αμφίπολης να ανοίξει για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά της η κυρία Μενδώνη είχε κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο μνημείο, υψηλής ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας. «Είναι συγχρόνως ένας τεράστιος αναπτυξιακός πόρος για την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και την Κεντρική Μακεδονία, άρα η σημερινή συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική» τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ