Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς! Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ που έβαλαν τα λεφτά πάνω από την ποιότητα

Must Read

Θεωρούνται σταρ του Χόλιγουντ που ανέβασαν στα ύψη το κασέ τους «εξαργυρώνοντας» τη γρήγορη επιτυχία που κατέκτησαν στα νιάτα τους, χάρη σε ταινίες που έλαβαν διθυραμβικές κριτικές. Ομως για κάθε εμπορικά επιτυχημένη επόμενη ταινία τους οι κριτικές γίνονταν όλο και χειρότερες. Πρόκειται για ηθοποιούς της «κατηγορίας Πατσίνο», ενώ στον αντίποδα υπάρχουν οι σταρ της «κατηγορίας Τζολί», οι οποίοι, αν και άρχισαν την καριέρα τους με πολύ άσχημες κριτικές, πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Τη χειρότερη πορεία έχει ο Αλ Πατσίνο, ο οποίος το 1972 έγινε παγκόσμιος σταρ πρωταγωνιστώντας στον «Νονό». Η ταινία έλαβε άκρως θετικές κριτικές, που του απέφεραν το απόλυτο +1 στην κλίμακα. Στη συνέχεια, όμως, όπως παραδέχτηκε ο Πατσίνο σε πρόσφατη συνέντευξη, δεχόταν ρόλους που θα του απέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά, αδιαφορώντας για την ποιότητα των ταινιών. Πράγματι, το προσωπικό σκορ του μειώθηκε σταδιακά φτάνοντας σήμερα το -0,48.

Παρόμοια πορεία είχε ο φίλος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος, παρά τα άκρως θετικά σχόλια των ταινιών του «Ο ταξιτζής» και «Νονός», έφτασε να έχει τώρα επίσης αρνητικό προσωπικό σκορ. Οι δύο ηθοποιοί φάνηκε να ανακάμπτουν με την τελευταία κοινή ταινία τους «Ο Ιρλανδός». Στην «κατηγορία Πατσίνο» ανήκουν επίσης ο πρωταγωνιστής του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» Ορλάντο Μπλουμ, οι πρωταγωνιστές του «Χάρι Πότερ» Εμα Γουότσον και Ντάνιελ Ράντκλιφ, καθώς και οι Τζέιμς Μακαβόι και Ερικ Μπάνα.

Αντίθετα, η Αντζελίνα Τζολί, παρότι έγινε διάσημη με την ταινία «Lara Croft: Tomb Raider», την οποία «έθαψαν» οι κριτικοί, έκανε, σύμφωνα με την έρευνα, όλο και καλύτερες ταινίες. Το προσωπικό σκορ της, που άρχισε από -0,45, είχε σταθερά ανοδική πορεία, φτάνοντας σήμερα το +0,55. Ανάλογη πορεία είχαν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο του «The Revenant», ο Κρις Πάιν του «Star Trek», ο κινηματογραφικός «Κάπτεν Αμέρικα» Κρις Εβανς και η Κάρεϊ Μάλιγκαν της ταινίας «Great Gatsby».

Ο ερευνητής Στίβεν Φάλον μελέτησε την καριέρα 275 σύγχρονων σταρ όσον αφορά την ποιότητα των ταινιών τους. Με βάση τις κριτικές δημιούργησε μια κλίμακα, η οποία κυμαίνεται από μείον ένα (-1) για τις χειρότερες κριτικές έως συν ένα (+1), που αντιστοιχεί στις καλύτερες κριτικές. Ο Φάλον απέδωσε σε κάθε ηθοποιό ένα προσωπικό σκορ στην παραπάνω κλίμακα, από την αρχή της καριέρας του έως τις ημέρες μας.

Δείτε επίσης: Όταν ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε για τη μεγάλη μάχη της ζωής του (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This