«Eφυγε» η Λολίτα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Σου Λιόν

Must Read

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σου Λιόν, που υποδύθηκε τη Λολίτα στην ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με τους «New York Times», που επικαλούνται στενό φίλο της, η ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στο Λος Αντζελες.

Γεννημένη τον Ιούλιο του 1946, η Λιόν επιλέχθηκε σε ηλικία μόλις 14 ετών για να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του αμφιλεγόμενου μυθιστορήματος του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ από τον Κιούμπρικ, κερδίζοντας Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Δείτε επίσης: Όταν ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε για τη μεγάλη μάχη της ζωής του (video)

Ο σκηνοθέτης επιθυμούσε η ηθοποιός να είναι μεγαλύτερη από τη μυθιστορηματική ηρωίδα του Ναμπόκοφ, ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο. Πάντα με σκοπό να διαφύγει τη λογοκρισία, ο Κιούμπρικ αποδυνάμωσε τις πιο προκλητικές όψεις του μυθιστορήματος, που είναι η ιστορία μιας παιδοφιλικής σχέσης ανάμεσα σε μια έφηβη και σε έναν ενήλικο άνδρα.

Οπως υπενθυμίζουν οι «New York Times», ο Ναμπόκοφ είχε χαρακτηρίσει τη Σου Λιόν ως το «τέλειο νυμφίδιο» για να ερμηνεύσει τη Λολίτα, αν και αργότερα είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να δει τη Γαλλίδα ηθοποιό Κατρίν Ντεμονζό στον ρόλο αυτόν.

Μετά τη «Λολίτα», η Σου Λιόν έπαιξε σε περίπου είκοσι ταινίες, προτού διακόψει τη σταδιοδρομία της το 1980.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This