Μέγιστη αναγνώριση στους Τίτο Πατρίκιο και Κώστα Γεωργουσόπουλο – Τους αποδόθηκε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

Must Read

Με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής τίμησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δύο ανθρώπους των γραμμάτων για τη διαχρονική προσφορά τους στην ελληνική λογοτεχνία. Το παράσημο επιδόθηκε στον ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή Τίτο Πατρίκιο και στον συγγραφέα, κριτικό θεάτρου και μεταφραστή Κώστα Γεωργουσόπουλο, δύο «αυθεντικούς εκπροσώπους» της ελληνικής λογοτεχνίας, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή παρασημοφόρησης.

Δείτε επίσης: Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής – Τι γίνεται στην επαρχία

Ο κ. Παυλόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ο οποίος του παρέδωσε την έκθεση της Αρχής για το περασμένο έτος (2018). «Πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά για την τεχνολογία την οποία διαθέτουμε σήμερα και ιδίως για τον τρόπο με τον οποίο εμείς τη χρησιμοποιούμε -γιατί δεν φταίει σε αυτό η τεχνολογία, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε- πώς θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Διότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν πολύ μεγάλη σημασία και για την υπεράσπιση της αξίας του ανθρώπου και για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».

Από την πλευρά του, ο κ. Μενουδάκος ανέφερε ότι «το 2018 ήταν έτος ορόσημο, αφού από τις 25 Μαΐου η έναρξη εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σηματοδότησε μια νέα αφετηρία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This