Νεκρός στα 77 του ο Τέρι Τζόουνς των θρυλικών Monty Python! Έπασχε από σπάνια μορφή άνοιας (video)

Must Read

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Τέρι Τζόουνς, ιδρυτικού μέλους των Monty Python και σκηνοθέτη, μεταξύ άλλων, των ταινιών της θρυλικής κωμικής ομάδας «Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης» και «Το Νόημα της Ζωής»!

Άνθρωπος με αστείρευτο χιούμορ, ο Τέρι Τζόουνς πέθανε σε ηλικία 77 ετών, πάσχοντας από σπάνια μορφή άνοιας σε προχωρημένο στάδιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 22/1 ο ατζέντης του και μετέδωσε το BBC. Άφησε, δε, πίσω του μια σειρά από αξέχαστες εμφανίσεις στα ποικίλα projects των Monty Python.

Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας από το ξεκίνημά τους, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τότε που παρουσίαζαν στη μικρή οθόνη το «Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντι Πάιθον», μια σειρά από ευφυή, όσο και ξεκαρδιστικά σκετσάκια, στα οποία συμπρωταγωνιστούσε με τους Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Γκράχαμ Τσάπμαν, Μάικλ Πάλιν και Τέρι Γκίλιαμ.

Στο πρόσφατο παρελθόν, εκπρόσωπός του είχε πει ότι ο ηθοποιός έπασχε από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις», ανέφερε σχετικά.

ΤΕΡΙ ΤΖΟΟΥΝΣ MONTY PYTHON
O Τέρι Τζόουνς σε πρόσφατη φωτό με τους υπόλοιπους εν ζωή Monty Python

Ο Τέρι Τζόουνς, πέρα από καταξιωμένος κωμικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ήταν επίσης αξιόλογος ποιητής και συγγραφέας, ενώ είχε πάθος και για την Ιστορία, με έμφαση στην αρχαϊκή και τη μεσαιωνική περίοδο.

https://youtu.be/Y7GKhO7MnAU

Δείτε τον Τέρι Τζόουνς να παραλαμβάνει το 2016 βραβείο BAFTA για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση:

https://youtu.be/CqCruXgGC6M

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This