Ο Wim Wenders ζωντανεύει τους ήρωες στους πίνακες του Edward Hopper (video)

Must Read

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν επηρεάσει περισσότερο τον Γερμανό σκηνοθέτη Wim Wenders, είναι ένας από τους πιο ηχηρούς εκπροσώπους του ρεαλισμού, ο Αμερικανός ζωγράφος, Edward Hopper.

  • Από την Πωλίνα Χρήστου

Πέρα από τον μεγάλο θαυμασμό που έχει εκφράσει πολλές φορές για τα έργα του βραβευμένου ζωγράφου, ο Wenders έχει συμπεριλάβει σε αρκετές ταινίες του όπως τo The American Friend (1977) και το Paris, Texas (1984), την παρατηρητική άποψη ενός πορτρέτου της Αμερικής με θέματα που κυριαρχούν στην αμερικανική κοινωνία.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και φωτογράφος, Wim Wenders

«Όταν κοιτάζω τα έργα του Edward Hopper, έχω πάντα την αίσθηση ότι είναι σκηνές από ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ. Αμέσως αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι η ιστορία που ξεκινά εδώ; Τι θα συμβεί σε αυτούς τους χαρακτήρες την επόμενη στιγμή; Σας προσκαλώ σε μια συναρπαστική 3D εμπειρία που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του Edward Hopper», ακούγεται να σχολιάζει ο εμβληματικός σκηνοθέτης στο trailer για το 3D ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζεται στην γκαλερί τέχνης Fondation Beyeler, στην Ελβετία,και θα διαρκέσει από  26 Ιανουαρίου έως 17 Μαΐου 2020.

Sunlight in a Cafeteria, 1958 by Edward Hopper
Nighthawks, 1942 by Edward Hopper
Morning Sun, 1952 by Edward Hopper
Gas, 1940 by Edward Hopper
New York Movie, 1939 by Edward Hopper

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This