ΥΠΠΟ: Θα συνδράμει την Αλβανία για ζημιές από τον σεισμό

Must Read

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019 ήταν το θέμα της συζήτησης ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και στην ομόλογό της Ελβα Μαργκαρίτι, στο περιθώριο της έκτης συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης, το Σάββατο, στη Ριέκα της Κροατίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη γενικότερη κατάσταση της Αλβανίας μετά τον σεισμό, αλλά και τις συγκεκριμένες ζημιές στην πολιτιστική κληρονομιά της Αλβανίας. Η κυρία Μαργκαρίτι είπε στην Ελληνίδα ομόλογό της ότι ετοιμάζει σχετικό κατάλογο, προκειμένου να εξετάσει το ΥΠΠΟΑ πού μπορεί να βοηθήσει. Επίσης, ζήτησε «η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες να συστηματοποιηθεί, διότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία».

Δείτε επίσης: Δύο συναυλίες από την Δήμητρα Γαλάνη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου 2019 η κυρία Μαργκαρίτι είχε στείλει στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού επιστολή, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του ΥΠΠΟΑ. «Σε αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα», έγραφε η κυρία Μαργκαρίτι, «μπορείτε να μας παράσχετε σημαντική βοήθεια με το εξειδικευμένο τεχνικό στελεχιακό δυναμικό σας, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η πολιτιστική μας κληρονομιά, που είναι η εθνική μας υπερηφάνεια». Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε στην Αλβανή ομόλογό της ότι η Ελλάδα και το ΥΠΠΟΑ είναι έτοιμα να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This