Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Ακρόπολη: Έρχονται νέα μέτρα ασφαλείας

Θέματα τα οποία αφορούν την ασφάλεια του χώρου της Ακρόπολης, των εργαζομένων και των επισκεπτών της συζητήθηκαν κατά την πολύωρη σύσκεψη που είχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη με την ηγεσία του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας – οργανισμού εποπτευομένου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ αυτών, τα ζητήματα προστασίας και τα σχέδια διαφύλαξης και διαχείρισης κινδύνων της Ακρόπολης, ενός μνημείου-συμβόλου παγκόσμιας εμβέλειας.

Όπως τονίστηκε από την υπουργό, ο χώρος της Ακρόπολης «πρέπει να ανακαλεί μόνο θετικούς συνειρμούς στους επισκέπτες της και αυτό αποβαίνει επ’ ωφελεία της χώρας. Ο επισκέπτης πρέπει να είναι και να αισθάνεται απολύτως ασφαλής και αυτό επιτυγχάνεται με στρατηγική και τεχνογνωσία». Στα σχέδια ασφαλείας θα εκπαιδευτεί όλο το προσωπικό που υπηρετεί στην Ακρόπολη, ώστε να συλλειτουργήσει με τις τεχνικές υποδομές που θα εγκατασταθούν.

Η κυρία Μενδώνη ζήτησε από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας να γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας λεπτομερής καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και η απαιτουμένη συλλογή των στοιχείων. Θα χρειαστούν πολλές και κοινές αυτοψίες, ενδελεχής αναφορά στα τρωτά σημεία, ώστε οι προτάσεις να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής. Επίσης, θα εκπονηθούν διαχειριστικά σχέδια που θα βασίζονται και στην εμπειρία των εργαζομένων στην Ακρόπολη, ενώ είναι προτεραιότητα να προετοιμαστούν ειδικά σεμινάρια για τους φύλακες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Θ. Δραβίλας, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο γενικός διευθυντής Ιω. Καραγεωργόπουλος, ο διευθυντής Ν. Γερασιμίδης και αρμόδια στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Δείτε επίσης: «Οι Απάχηδες των Αθηνών» επιστρέφουν στη Λυρική!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ