Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός

Must Read

Ο Βαγγέλης Πλοιός που έγινε γνωστός μέσα από ελληνικές ταινίες, δεν είναι πια μαζί μας. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και έδινε μάχη να κρατηθεί στην ζωή.

Η Μαίρη Μπάρκουλη δημοσιοποίησε την δυσάρεστη είδηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός. Καλό ταξίδι Βαγγέλη μου… Φίλε αγαπημένε..».

Η βιογραφία του Βαγγέλη Πλοιού

Ο Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Το 1998-99 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεατρικής του διαδρομής στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος. Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος: Πρόζα, Επιθεώρηση, Οπερέτα, Χορόδραμα, Ρεβύ πίστας, Βαριετέ, Κινηματογράφο, Τηλεόραση.

Το 1978, κατ’ εντολή της ιδιωτικής σχολής Γουναράκη-Μπάξτερ, σκηνοθέτησε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους μαθητές της σχολής. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του και υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Επίσης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη στα θέατρα : Ακροπόλ (Ιπποκράτους), Μπουρνέλλη (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Εθνικός Κήπος (Πλατεία Συντάγματος).

Περιόδευσε ανά την Ελλάδα με τον δικό του θίασο και με άλλους θιάσους, ως βασικό στέλεχος. Επίσης, περιόδευσε στην Κύπρο και στην Αίγυπτο.

Στο βίντεο θα τον δείτε να συμμετέχει στην σειρά «Παρά Πέντε»:

https://www.youtube.com/watch?v=Si4ZAS5a744

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This