Σάββατο 19/6/2021

Η Αυστρία τιμά τη σπουδαία μαέστρο Κωνσταντία Γουρζή και της αναθέτει τη διεύθυνση της κορυφαίας ορχήστρας

Την Ελληνίδα συνθέτρια και μαέστρο Κωνσταντία Γουρζή, μια σημαντική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής μουσικής, τιμά το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Granefegg της Αυστρίας ως Composer in Residence 2020 και της αναθέτει τη διεύθυνση ορχήστρας της Βιένης.

Είναι, δε, η πρώτη φορά που αυτό το φεστιβάλ διεθνούς ακτινοβολίας αναθέτει την ευθύνη αυτής της θέσης σε γυναίκα και μάλιστα με μια σειρά από συναυλίες. Ο θεσμός Composer in Residence είναι εδώ και πολλά χρόνια ενταγμένος στην πολιτιστική πρακτική μεγάλων οργανισμών και έχει στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής να παρουσιάσουν νέα πρωτότυπα έργα στο κοινό, φωτίζοντας παράλληλα το πορτρέτο του δημιουργού μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, όπως συναυλίες, εργαστήρια, διαλέξεις.

Η διακεκριμένη συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας θα παρουσιάσει τη νέα της σύνθεση στην εναρκτήρια συναυλία της διοργάνωσης, καθώς και το κονσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, και τα δύο αναθέσεις του φεστιβάλ Granefegg. Το κονσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα θα εκτελεστεί σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου 2020 από την Tonkünstler Orchestra της Βιένης, υπό τη μουσική διεύθυνση της ίδιας της συνθέτριας.

Επίσης έργα μουσικής δωματίου της Κωνσταντίας Γουρζή θα ερμηνεύσουν μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ