Γιώργος Τσούκαλης: Οι περιπέτειες του Έλληνα Πουαρό

Ο «πατριάρχης» της ιδιωτικής έρευνας στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούκαλης, μιλά για την πολυετή πορεία του ως ντετέκτιβ, τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος αλλά και τις πολύκροτες υποθέσεις που έλυσε

Συντάκτης: Newsroom

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Τσούκαλη γεμίζει βιβλία και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται πλέον ο «πατριάρχης» της ιδιωτικής έρευνας στην Ελλάδα. Η «Espresso» ξέκλεψε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του έμπειρου ερευνητή, ο οποίος ζει μια ζωή σαν μυθιστόρημα, αλλά μας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη φιλικότητα στο «στρατηγείο» του και μας μίλησε για την πολυετή πορεία του στον χώρο, τις υποθέσεις που τον σημάδεψαν, τον φόβισαν, τον δικαίωσαν.

  • Από τον Γιάννη Κωτσαλά

Χωρίς το παραμικρό ίχνος έπαρσης, αν και έχει πολλά «γαλόνια» στο βιογραφικό του, θυμήθηκε μαζί μας τα πρώτα του βήματα, τις πιο πολύκροτες υποθέσεις, τις θυσίες και το μεγάλο του πάθος, που είναι το εθελοντικό κυνήγι όσων λυμαίνονται την πολιτιστική μας κληρονομιά, το οποίο τον έχει καταστήσει αναμφισβήτητα ως εθνικό διώκτη των αρχαιοκαπήλων.

Από πότε είστε στην ιδιωτική έρευνα;

Από φοιτητής, το 1975. Ηταν ένα μεράκι, έλεγα πάντα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός ή ντετέκτιβ. Ως ηθοποιός ήμουν ατάλαντος, κι έτσι μάζευα χαρτζιλίκι από 14-15 χρόνων και πήγαινα στον κινηματογράφο για να δω αστυνομικές ταινίες. Μάλιστα, καθόμουν και στη δεύτερη προβολή για να αποτυπώσω κάθε λεπτομέρεια!

Πού συνέβησαν αυτά;

Στα Γιάννενα, την πατρίδα μου.

Και πότε ξεκινήσατε για Αθήνα;

Οταν μπήκα στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς. Εκτοτε, έμεινα στην Αθήνα, ενώ η οικογένειά μου παρέμεινε στα Γιάννενα.

Τι άλλες δουλειές κάνατε προηγουμένως;

Η πρώτη δουλειά μου ήταν σε ένα οικοτροφείο παιδιών, τα οποία εργάζονταν το πρωί και το βράδυ πήγαιναν σε ναυτικές σχολές του Πειραιά. Τα πρόσεχα το βράδυ, περίπου 25 παιδιά, εγώ διάβαζα όλη νύχτα, το πρωί τα ξυπνούσα, τους έφτιαχνα πρωινό και μετά πήγαινα στη Βιομηχανική. Παράλληλα, όμως, έπιασα και δεύτερη δουλειά, στον ιππόδρομο ως ταμίας, γιατί δεν είχα οικονομική ευχέρεια.

Πώς ήταν εκεί, παρά τον πειρασμό του τζόγου;

Ηταν μια δουλειά που έπρεπε να κάνω για να έχω έσοδα, αλλά δεν έπαιξα ούτε μία δραχμή! Από στάση ζωής δεν υπήρξα ποτέ τζογαδόρος.

∆ίπλα σε δύο αρχαιοκαπήλους με χειροπέδες

Και πώς μπήκατε στην έρευνα;

Εψαχνα αγγελίες και βρήκα ένα γραφείο το 1975, μετά πήγα σε δεύτερο. Εκεί ασχολήθηκα με τις πρώτες υποθέσεις ως ελεύθερος συνεργάτης. Στη συνέχεια διέκοψα την αναβολή μου και υπηρέτησα ως έφεδρος αξιωματικός. Αλλά, πριν από τις έρευνες, όταν απολύθηκα, για να μαζέψω κάποια χρήματα πήγα ως διευθυντής πωλήσεων στο καταναλωτικό τμήμα της ΡΙΚΟΜΕΞ. Εκεί πήγα πάρα πολύ καλά, δούλευα από τις 6 το πρωί ως τις 12 τη νύχτα σε όλα τα τμήματα. Ομως, όταν μάζεψα χρήματα άνοιξα επιτέλους το δικό μου γραφείο ύστερα από 40 κύματα, στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια, απέναντι από το 4ο Αστυνομικό Τμήμα.

Δηλαδή, περιπέτειες;

Οταν άνοιξα το γραφείο, επί έξι μήνες δεν μου μιλούσε η μητέρα μου!

Γιατί;

Γιατί το επάγγελμα της φαινόταν περίεργο, ότι δεν έχει μέλλον, και υπήρχαν και οι κακόπιστοι που έλεγαν διάφορα. Να φανταστείτε, έπαιρνα τηλέφωνο στα Γιάννενα, το σήκωνε η μητέρα μου και δεν μου μίλαγε, και έλεγε στην αδελφή μου «έλα, ο αδελφός σου»! Μου μίλησε αργότερα, όταν ήρθε στην Αθήνα και βγήκαμε για φαγητό με τον φίλο μου Κώστα Στέφο, διοικητή Ασφαλείας στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, απέναντι από το γραφείο μου. Ενας εξαίρετος άνθρωπος που με στήριζε, με είχε πιστέψει και οι συμβουλές του είναι για μένα πυλώνες έως σήμερα.

Θυμάστε τον πρώτο άνθρωπο που μπήκε στο γραφείο σας και ζήτησε τη βοήθειά σας, και για ποια υπόθεση;

Η πρώτη υπόθεση -όταν την πήραμε… πανηγυρίζαμε με μια συνεργάτιδά μου!- ήταν για έναν έφηβο 16 χρόνων που τον είχαν πάρει σε μοναστήρι και δεν έλεγε κανείς πού είναι. Τελικά, ύστερα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, γιατί επιχείρησαν να μας προπηλακίσουν εμένα και τον συνεργάτη μου, εντοπίσαμε το παιδί και στη συνέχεια ανέλαβαν οι γονείς με νομική συνδρομή για τα περαιτέρω,

Εν δράσει δίπλα σε οπλισμένους αστυνομικούς τη στιγμή που κάνουν σύλληψη

Αλλη έντονη υπόθεση εκείνα τα χρόνια;

Η αμύθητη κληρονομιά στην Τουρκία. Ηταν τρία αδέλφια, δύο άνδρες και μια γυναίκα, κληρονόμοι της ζάπλουτης οικογένειας μιας Ελληνίδας και ενός Τούρκου αξιωματούχου με μεγάλη θέση. Οταν ο Τούρκος πέθανε, η περιουσία πέρασε στη σύζυγο, η οποία ήταν σε προχωρημένη ηλικία, και στο μεταξύ τα δυο αδέλφια δήλωσαν σε αφάνεια την αδελφή τους με ανακοίνωση σε μικρή εφημερίδα, ενώ είχαν επαφές. Μετά την παρέλευση πέντε ετών κηρύχθηκε η αδελφή σε αφάνεια και τα δύο αδέλφια κληρονόμησαν την τεράστια περιουσία. Αυτό ήταν μια μεγάλη απάτη, που χρειάστηκε να πάω στην Κωνσταντινούπολη για να ερευνήσω. Το εκπληκτικό είναι ότι, το βράδυ προτού φύγω, ένας φίλος αντιπρόσωπος σε εταιρία μού είπε ότι θα με συστήσει στον συνάδελφό του στην Πόλη για να με διευκολύνει, και αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο ενορχηστρωτής όλης της απάτης!

Αυτό από σύμπτωση;

Ναι, καθαρή σύμπτωση… Αυτός κυκλοφορούσε με τρία διαβατήρια και τρία ονόματα, και μας έκανε επίδειξη οικονομικής και κοινωνικής δύναμης, χωρίς να ξέρει ότι ερευνάμε την υπόθεση. Και μάλιστα, μας έδειχνε πού μπορείς να πετάξεις ένα πτώμα, όπου δεν θα το βρει κανείς! Τελικά, ύστερα από πολλές περιπέτειες και επαφές με το προξενείο, γνωστούς, πιέσεις και πολλά άλλα, αποκαλύψαμε την απάτη και βγάλαμε την υπόθεση. Τότε, η επιτυχία αυτή έγινε γνωστή και Κωνσταντινοπολίτες άρχισαν να μου αναθέτουν πολλές τέτοιες υποθέσεις.

Την ίδια εποχή, τα γραφεία ερευνών είχαν εστιάσει στη μοιχεία…

Ναι, εγώ ήθελα να κάνω τη διαφορά. Σκέφτηκα ότι τα προβλήματα είναι και αλλού – επιχειρηματικά, ναυτιλιακά, εξαφανίσεις. Θα μπορούσα, βέβαια, να ασχοληθώ και εγώ με τέτοιες υποθέσεις και να βγάλω εύκολο χρήμα, αλλά προτίμησα να περάσω δύσκολα στην αρχή για να χτίσω κάτι, και επειδή είχα γνώσεις λόγω οικονομικών σπουδών, ήθελα να κάνω τη διαφορά.

Κόντρα, δηλαδή, σε αυτό που τότε έλεγαν «ντετέκτιβ»;

Τότε είχαν ταυτίσει τον ντετέκτιβ, όπως λεγόταν, με τη μοιχεία, τις παρακολουθήσεις, το οποίο για μένα δεν είχε μέλλον. Κανείς δεν σκεφτόταν άλλες κατευθύνεις, όπως η ναυτιλία, που ασχολήθηκα και υπάρχουν αμέτρητες απάτες.

Με τη συζυγό του

Δηλαδή;

Υπήρχε πλοίαρχος που έφερνε πλοίο από την Ιαπωνία με έξοδα 30.000.000 δραχμές και άλλος με 60.000.000. Κάποιος, λοιπόν, έκλεβε, και αυτό το ήξεραν και οι πλοιοκτήτες, ωστόσο έπρεπε να βρω στοιχεία για την απάτη. Το ίδιο και με τις ασφαλιστικές – αμέτρητες απάτες και εκεί… Με τέτοιες υποθέσεις, που είναι δύσκολες, χτίζεις ένα οικοδόμημα.

Αλλοι, όμως, «ντετέκτιβ» εξαπατούσαν και κόσμο τότε.

Ναι, και αυτό ήταν ένα στίγμα. Και, όπως είχε πει ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας στην παρουσίαση του βιβλίου μου, «το πρόβλημα δεν ήταν ο Γιώργος να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά να πείσει και την Αστυνομία ότι μπορεί να συνεργαστεί και ότι λειτουργεί χωρίς να σκέφτεται ότι θα αποκομίσει οφέλη που δεν του αναλογούν».

Και πότε έρχεται το τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα σας, το κυνήγι των αρχαιοκαπήλων;

Αυτό ήταν μια «τρέλα», η αδρεναλίνη που με γέμισε. Ξεκίνησε με παρότρυνση του διευθυντή της «Μεσημβρινής» Γιώργου Μπέρτσου, όταν τον ενημέρωσα για μια υπόθεση στα Μέγαρα. Του λέω «ενημέρωσα την Αστυνομία» και αυτός σηκώθηκε και με έβρισε, λέγοντάς μου «θα ασχοληθείς κι εσύ, γιατί είναι εθνικό θέμα». Από τότε κόλλησα το μικρόβιο του εθελοντισμού.

Το οποίο εξελίχθηκε σε μοναδικό έργο.

Κλείσαμε 30 χρόνια, χειριστήκαμε 67 υποθέσεις, οι 65 με αίσιο τέλος, και παραδώσαμε στην Πολιτεία 16.537 αρχαία αντικείμενα.

Με κινδύνους;

Πολλούς! Για τα αρχαία της Κορίνθου θα πήγαινα να συναντήσω τους αρχαιοκαπήλους βάσει σχεδίου της Ασφάλειας και του υπουργείου Πολιτισμού, για να τους πείσω να τα παραδώσουν, καθώς δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν, αφού είχε παρέμβει η UNESCO και ήταν μπλοκαρισμένα σε μια αποθήκη στο Μαϊάμι. Εκείνο το βράδυ, ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ μού ζήτησε να με συνοδεύσει μια ομάδα ασφαλείας. Του είπα να μην το κάνει, γιατί, αν μας αντιληφθούν, θα χαλάσει η δουλειά και θα έχω τύψεις. Δεν σας κρύβω ότι ο φόβος ήταν τεράστιος στο ραντεβού στις 4 τα ξημερώματα, σε μια ερημιά στον Υμηττό, όταν οι αρχαιοκάπηλοι περίμεναν να πάρουν τα χρήματα, αλλά τελικά βρέθηκαν με χειροπέδες.

Πιο δύσκολα τότε, χωρίς τεχνολογία, όπως, π.χ., το διαδίκτυο;

Ο βαθμός δυσκολίας είναι αντίστοιχος της εποχής. Στην υπόθεση Αλεξ δεν ήταν σε ευρεία χρήση, όμως σε αυτήν του Γιακουμάκη βοήθησε. Ο ερευνητής πρέπει να προσαρμόζεται, όπως ο γιατρός ενημερώνεται για τις νέες θεραπείες.

Εχουν γίνει όμως πιο σύνθετες οι υποθέσεις, όπως οι ηλεκτρονικές απάτες, με τις οποίες έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα και έχει αναδείξει η «Espresso»…

Σίγουρα, και χρειάζονται και καλές γνωριμίες. Για παράδειγμα, ο Αλβανός που εντοπίσαμε στο Παρίσι με διεθνές ένταλμα, πριν από 20 χρόνια. Για να το πετύχουμε θα έπρεπε να απασχολούμε μεγάλη ομάδα συνεργατών, ενώ τα καταφέραμε με την τεχνολογία και τη βοήθεια από Γάλλο αξιωματούχο στον οποίο πήγα συστημένος. Το ίδιο και με τις οικονομικές απάτες – χρειάζεται έρευνα βαθιά, σε διεθνές επίπεδο, για να βρεις μια «Κερκόπορτα» και να χτυπήσεις το έγκλημα του «λευκού κολάρου», που εκμεταλλεύεται κενά του νόμου.

Πώς μπορεί ένας νέος να γίνει «Τσούκαλης»;

Χρειάζεται μεράκι, να ερωτευτεί το επάγγελμα, να ξεκαθαρίσει μέσα του ότι υπηρετεί την ευνομία και να εμπνεύσει σεβασμό. Το μεγαλύτερο βραβείο για μένα είναι ότι μου αναγνωρίζουν ότι ποτέ δεν μπήκα στα «χωράφια» της ΕΛ.ΑΣ. Σεβόμουν πάντοτε το έργο της και έχω εισπράξει σεβασμό. Είχα μέσα μου, σαν ανεξίτηλο τατουάζ, ότι είμαι ένας ιδιώτης υπηρέτης της ευνομίας. Χωρίς αυτά δεν κάνεις τίποτα.

Θα έχει τύχει, όμως, σε μια υπόθεση η απέναντι πλευρά να προσπαθήσει με κάποιον τρόπο να σας «εξαγοράσει»…

Επρόκειτο να καταθέσω στο Εφετείο, στη Σωκράτους, για μια υπόθεση που είχα βγάλει. Με πλησίασε ένας δικηγόρος των κατηγορουμένων και μου ζήτησε να μου μιλήσει ιδιαιτέρως. Με αποτράβηξε και μου άνοιξε μια τσάντα σαν των γιατρών, γεμάτη χρήματα, και μου λέει «ό,τι ήταν να κάνεις το έκανες – μάσησέ τα λίγο να αθωωθεί ο πελάτης μου και πάρ’ τα». Του απαντώ «φύγε, γιατί θα καλέσω την Αστυνομία» και έφυγε κάθιδρος. Αργότερα, ο ίδιος άφηνε να διαρρεύσει «ρε τον βλάχο, δεν τα πήρε», και σίγουρα, αν τα είχα πάρει, θα έλεγε «το λαμόγιο τα πήρε». Ε, αυτό ήταν ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής.

Εχουν έρθει πελάτες με έκνομα κίνητρα;

Πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ήρθε πελάτης που είχε φέρει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, το έβαλε σε μάντρα για πώληση, το έκλεψε ο ίδιος και ήρθε για να του το βρω, ώστε να με χρησιμοποιήσει ως άλλοθι. Τελικά, όταν το εντοπίσαμε σε μια καλύβα στη Βοιωτία και του το είπα, έπεσε από τα σύννεφα… Επίσης, στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της σολίστα του πιάνου Παναγιώτας Μαζαράκη, που την είχε τσιμεντώσει ο σύζυγός της στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη το 2008, είχε έρθει να μου αναθέσει την εξαφάνισή της για να χτίσει το άλλοθί του…

Σχέδια για το μέλλον;

Πάντα αναζητώ να κάνω κάτι, γιατί αλλιώς νιώθω να είμαι σε τέλμα – από την ενασχόλησή μου με το international action art και το art magazine έως υποθέσεις που αναλαμβάνω για να «γεμίσω», όπως ο Αλεξ, ο Γιακουμάκης, η Ζέμπερη, η Λαγούδη, η Αρτεμις και τόσες άλλες. Δεν τα αξιολογείς όλα με το χρήμα – υπήρξαν υποθέσεις που έβαλα από την τσέπη μου.

Είστε πολύ γνωστός και επιτυχημένος. Εχετε δεχτεί πρόταση να πολιτευτείτε;

Και για δημοτικές και για βουλευτικές, αλλά, αν και νομίζουμε ότι όσοι έχουμε αναγνωρισιμότητα κάνουμε για πολιτικοί, εγώ λέω ότι δεν κάνω για πολλούς λόγους. Πιο πολύ θα με γέμιζε μια πληροφορία για να βρω αρχαία. Να μπλέξω με την πολιτική θα ήταν μεγάλο λάθος. Εχω ζήσει έντονα, προσπάθησα να είμαι χρήσιμος και κοιμάμαι ήρεμος. Με «γεμίζει» να πάω σε ένα ταβερνάκι με τον φίλο ψυχής Μίμη Πλέσσα και τον Μαυρίκιο Μαυρ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πράξη από το να χαρίζεις τη ζωή την ίδια»

«Αν δεν υπήρχε ο δότης, το πιθανότερο θα ήταν να μην υπήρχε ούτε ο Νίκος. Το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων το συνειδητοποιούμε όταν...

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η κυρία που έχει όραμα στας Σέρρας

«Μια πόλη δεν αλλάζει με παλαιοκομματικές χαιρετούρες και χτυπήματα στην πλάτη. Αλλάζει με σχέδιο, όραμα και ρήξεις» λέει σήμερα στην «Espresso» η δικηγόρος Βαρβάρα...

Χρήστος Λεοντής: «Δεν με διακατέχει το άγχος του χρόνου ούτε του θανάτου»

Ήταν Τρίτη βράδυ, 26 Σεπτεμβρίου, στο ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο. Ο Χρήστος Λεοντής γιόρταζε με μία πανηγυρική συναυλία τα εξήντα του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι....

Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: Ο πρόεδρος της Παγκόσµιας Εταιρείας Ροµποτικής είναι Έλληνας!

Έχοντας πραγµατοποιήσει χιλιάδες επεµβάσεις ροµποτικής, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι ο γιατρός που έχει πραγµατοποιήσει τις περισσότερες ροµποτικές επεµβάσεις γενικής χειρουργικής στον κόσµο.Συνέντευξη...

Ντούσαν Σπασόγιεβιτς: «Η Σερβία και η Ελλάδα είναι φυσικοί σύμμαχοι»

Είναι από το 2016 πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα. Διπλωμάτης με ανοικτό πνεύμα, υπηρετεί τη χώρα του στην Ελλάδα, με άξονα την ενίσχυση της...

Ανδριάνα Αλεβίζου: Το κορίτσι της γειτονιάς που θέλει να γίνει και η δήμαρχος της...

«Υπήρξε ένα βαθύ, γνήσιο αίτημα για αλλαγή εποχής στην πόλη», και η Ανδριάνα Αλεβίζου κατάφερε να είναι αυτή που έδωσε τελικά την ανατρεπτική διέξοδο...

Αθανάσιος Ντάνης: Ο γιατρός που θέλει να κάνει «κόσμημα» το Σούλι!

«Αν όχι δήμαρχος στον τόπο όπου μεγάλωσα και αγαπάω, πού αλλού;» είναι η... ρητορική ερώτηση που έθεσε στον εαυτό του αλλά και στην «Espresso»,...

Δημήτρης Κουρέτας: «Ολοι μαζί για την ανάσταση του Κάμπου»

Ο πανεπιστημιακός, υπέρμαχος της εφαρμοσμένης πολιτικής, δεινός ποδηλάτης, που έχει μια απόλυτα ισορροπημένη ζωή και κατάφερε να λύσει τις «φραστικές αρρυθμίες» που ειπώθηκαν εναντίον...

«Είμαστε αντίθετοι στους γάμους ομοφυλοφίλων»

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός ανοίγει τα χαρτιά του στη «δημοκρατία» για όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας. Τοποθετείται, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο...

Στέλιος Αγγελούδης: «Ψηφίστε! Η πόλη τώρα μάς χρειάζεται όλους…»

«Την Κυριακή ψηφίζουμε. Δεν απέχουμε. Ψηφίζουμε για να αλλάξει σελίδα η Θεσσαλονίκη. Γιατί η πόλη μάς χρειάζεται όλους» λέει μιλώντας ξεκάθαρα στην «Espresso» ο...

Γιάννης Βούρος: «Χρειάζονται σταθερότητα και συνέχεια»

Ηρθε η ώρα να σπάσει η «παράδοση», που θέλει τους δημάρχους της τελευταίας εικοσαετίας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας να μην έχουν...

Εντολή 4ης θητείας: Ο Δημήτρης Καμπόσος τη ζητά – Η πλειοψηφία των Αργείων λέει...

Ο Δημήτρης Καμπόσος δεν κουράζεται να απαριθμεί τα έργα που κατασκεύασε στις τρεις συνεχόμενες θητείες στις οποίες οι Αργείοι τού ανέθεσαν (από την πρώτη...

Γιώργος Παπανικολάου: «Eμβληματικά έργα σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας μας»

Ο Γιώργος Παπανικολάου αποτελεί έναν από τους πλέον πετυχημένους δημάρχους της Αττικής. Από το 2014 ως σήμερα έχει καταφέρει ν' αναμορφώσει τη Γλυφάδα σε...

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Υλοποιήσαμε το σύνολο των υποσχέσεών μας»

Ένας από τους πλέον έμπειρους δημάρχους της Αττικής μιλά στη «δημοκρατία» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει να διεκδικεί την ψήφο των...

Κωνσταντίνος Μάκαρης: «Ξεκίνησα τα έργα πριν ακόμα γίνω δήμαρχος»

Τα κίνητρα που οδηγούν έναν πολίτη να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του είναι βασική γνώση, την οποία πρέπει να κατέχουμε, προκειμένου να αποφασίσουμε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Το βαρύ πυροβολικό του Κυριάκου στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η στήριξη που δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο νέο πολιτικό εγχείρημα της Έφης Αχτσιόγλου.Προ εβδομάδων σας είχα μεταδώσει την πληροφορία...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απίστευτη απάτη: Ξεπουλάνε το νερό «από το παράθυρο»!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποτιμήσει την αξία ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και στη συνέχεια το 50% της αξίας τους θα διοχετευτεί σε Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και το υπόλοιπο στη μείωση του χρέους

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέφανος κοπιάρει τους Δημοκρατικούς!

Made in USA είναι το πολιτικό όραμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που εκθειάζει τις δημοσιονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάοντεν

«Τρέχει» δημοσκόπηση με το όνομα υπουργού για κομματάρχη!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι είδηση ότι αυτές τις ημέρες διενεργείται δημοσκόπηση, με σενάριο δημιουργίας «δεξιού πόλου»!Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι μεταξύ των ονομάτων συμπεριλαμβάνονται και τρία ονόματα υπουργών, οι...

Με δάκρυα στα μάτια η Ελένη Φουρέιρα: «Συγκινούμαι! Τώρα αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Στο My Radio 104.6 βρέθηκε σήμερα καλεσμένη η Ελένη Φουρέιρα και με αφορμή τον ραδιομαραθώνιο που διοργανώνει ο σταθμός στον ξενώνα του Σωματείου «Ελπίδα», η γνωστή τραγουδίστρια δεν έκρυψε...

Η Παραλία: Δύσκολα τα πράγματα για την Υπάτια και τον Χάρι

Ο Χάρι και η Υπάτια έφυγαν από την Κρήτη αλλά η ζωή μακριά από την παραλία κρύβει δυσκολίες. Η σχέση τους θα διαταραχθεί από ένα ατυχές συμβάν. «Υποσχέσου μου...

Ιωάννινα: Δάσκαλος «επιστράτευσε» τα βιντεοπαιχνίδια για να διδάξει τους μαθητές του!

Ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον τρόπο έχει βρει ένας δάσκαλος στο 10ο δημοτικό των Ιωαννίνων ώστε να διδάξει ιστορία στους μικρούς μαθητές του χωρίς να βαριούνται, όπως συμβαίνει συνήθως.Ο...