Γιώργος Σταμάτης: Με πολιτική και μουσική ιστορία ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.

Γιος του πρώην βουλευτή και της αείμνηστης Χριστιάνας! Οσα λέει ο ίδιος στην «Espresso»

Must Read

Είναι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη και εγγονός πρώην υπουργού επί σειράν ετών, του Γιώργου Σταμάτη, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Ο Γιώργος Σταμάτης, λοιπόν, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία, «κουβαλά» μεγάλη πολιτική ιστορία, αλλά το σημαντικότερο για εκείνον είναι το μουσικό κεφάλαιο της οικογένειάς του, που ακούει στο όνομα Χριστιάνα. Ο Γιώργος είναι γιος της τραγουδίστριας Χριστιάνας, μιας φωνής που σφράγισε το ποπ και μελωδικό τραγούδι της δεκαετίας του 1980, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια. Ο υποψήφιος βουλευτής πέρασε τα παιδικά χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία, για αυτό την αγαπάει πολύ και θέλει να τη δει να ευημερεί.

Γιατί, ενώ έχετε και μουσικό αλλά και πολιτικό DNA, τελικά προτιμήσατε να βγάλετε το πολιτικό μπροστά;

Οι δύο ιδιότητες ενυπάρχουν σε μένα από την ώρα που γεννήθηκα. Τόσο η καλλιτεχνία όσο και η πολιτική είναι βαθιά δημιουργικές ενασχολήσεις και αποσκοπούν στο όφελος του μεγάλου κοινού. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τη μουσική, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχα κάνει το ίδιο με την πολιτική. Επομένως, ένιωσα πως ήρθε εκείνη η ώρα.

Τι αναμνήσεις έχετε από την υπέροχη μητέρα σας, την τραγουδίστρια Χριστιάνα;

Οι αναμνήσεις από τη μητέρα με συντροφεύουν κάθε μέρα. Εκείνη ήταν η μόνη που με προετοίμαζε για τον χώρο της πολιτικής, καθώς ήταν η μόνη από την οικογένεια που με έσπρωχνε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο,τι είμαι σήμερα το οφείλω στη διαπαιδαγώγηση εκείνης και του πατέρα μου. Πιστεύω ότι η μητέρα μου θα ήταν πολύ υπερήφανη αν έβλεπε τι κάνω και μου λείπει πολύ.

Τι έχετε στον χαρακτήρα σας που προέρχεται από τη μητέρα σας;

Εχω την αποφασιστικότητα, την αμεσότητα και την ανθρωπιά της. Η μητέρα μου ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος, που έβαζε την αξιοπρέπεια πολύ ψηλά στον αξιακό της κώδικα. Νομίζω ότι αυτό το πέρασε και στα δύο παιδιά της. Τέλος, η μητέρα μου διψούσε για γνώση και πολιτισμό, και αυτό ένα από τα δικά μου χαρακτηριστικά.

Κεφάλαιο «Αιτωλοακαρνανία»: Τι σημαίνει για εσάς;

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο τόπος μου με τη στενή έννοια. Είναι το μέρος που έζησα μεγάλο κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας, και τώρα προσπαθώ εγώ να δημιουργήσω δεσμούς του τόπου με τη δική μου οικογένεια. Ολα τα σημαντικά στάδια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα εδώ, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και στο Αιτωλικό.

Ο μπαμπάς και πρώην βουλευτής, με μεγάλη εμπειρία, σας συμβουλεύει; Τι σας λέει;

Ναι, με συμβουλεύει. Εχω πραγματικά τον πιο έμπειρο και ιδανικό σύμβουλο σε όλα, τόσο για τα πάγια ζητήματα του τόπου μου όσο και για το πώς λειτουργεί η πολιτική. Αν και ανήκει σε άλλη γενιά πολιτικής, όπου οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, οι βασικές αρχές της πολιτικής έχουν παραμείνει ίδιες, γιατί η τέχνη της πολιτικής αφορά τον άνθρωπο, και ο πατέρας μου αγαπά τους ανθρώπους.

Εχετε όμως και μουσική φλέβα. Πώς θα συνδυαστεί αυτή με τη σκληρή και τεχνοκρατική αντίληψη του βουλευτή;

Η τέχνη της πολιτικής είναι μια ισορροπία μεταξύ του τεχνοκράτη και του ηγέτη, του ανθρώπου που ξέρει τι χρειάζεται για να λύσει ένα πρόβλημα αλλά και που πρέπει να εμπνεύσει τον κόσμο να δει τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ. Επομένως η ενσυναίσθηση του καλλιτέχνη με βοηθά να συνδέομαι με τους ανθρώπους και να μπορώ να τους κάνω συμμέτοχους στο όραμά μου.

Κάνετε κλασικό προεκλογικό αγώνα ή έχετε δικό σας προφίλ στην προσέγγιση των ψηφοφόρων;

Κάποιοι κανόνες παραμένουν ίδιοι και ισχύουν για όλους τους υποψηφίους, όμως εγώ είμαι ο Γιώργος, έχω άλλες εμπειρίες και μια πορεία ζωής προσωπική, επομένως αυτό εκφράζεται και στον τρόπο που κινούμαι στην προεκλογική μου εκστρατεία. Μου αρέσει να μπορώ να μιλήσω άνετα τόσο με την εκλογική βάση, τον γεωργό, τον ψαρά και τον έμπορο, όσο και με τον ακαδημαϊκό, τον πρωθυπουργό και τον μητροπολίτη.

Πιστεύετε ότι το επώνυμο «Σταμάτης» θα παίξει τον ρόλο του ή μπορεί να σας δυσκολεύει κιόλας;

Μου δίνει μια ευκολία στην αναγνωρισιμότητα, αλλά και μια δυσκολία όταν αυτή συνοδεύεται από αντιπάθειες. Επίσης το όνομά μου είναι συνυφασμένο με μια παράδοση προσφοράς στον τόπο, αφού ο παππούς μου και ο πατέρας μου έκαναν σπουδαία έργα που υπάρχουν μέχρι σήμερα στον νομό, όμως εμένα αυτή η παράδοση με βάζει να αναμετρηθώ με γίγαντες ήδη από το πρώτο μου ξεκίνημα.

Ποιο το όραμά σας για την Αιτωλοακαρνανία;

Θα ήθελα ο νομός μου στις επόμενες δεκαετίες να παράγει πλούτο για όλους τους κατοίκους του, να είναι μέσα στις αλματώδεις εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα και στον δυτικό κόσμο, να μπορεί να προσφέρει μια αξιοπρεπή διαβίωση τόσο στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς και σε όσους έχουν ανάγκη όσο και σε όλα τα νέα παιδιά που θα θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους και να αναγνωρίζεται επιτέλους για την πολιτιστική της προσφορά στον Ελληνισμό, κάτι που ακόμα και τώρα ο τοπικός πληθυσμός καλά καλά δεν το γνωρίζει.

Οι γυναίκες της ζωής σας πώς σας βοηθούν στην προεκλογική εκστρατεία;

Με τη σύζυγό μου Ναταλία είμαστε μαζί από τα 25 μας και είναι το alter ego μου, και η κόρη μου η Χριστιάνα, αν και 2 ετών σχεδόν, είναι ο λόγος που κάνω ό,τι κάνω. Απλά και μόνο η παρουσία τους με ηρεμεί, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο για εμένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This