Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Δώρα Αυγέρη: «Λύσεις εδώ και τώρα!»

Η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια με τον Σύριζα στη Β' Θεσσαλονίκης, μιλά στην «Espresso» πιστεύοντας ότι την Κυριακή το κόμμα της θα κόψει πρώτο το νήμα! Το προεκλογικό τρέξιμο και το μότο ζωής

Συντάκτης: Newsroom

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα κόψει πρώτος το νήμα» λέει η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας σήμερα στην «Espresso», δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η αποδοκιμασία για το σύστημα που έστησε τις υποκλοπές, που στηρίζει τα καρτέλ και που ετοιμάζεται να διαλύσει ό,τι απέμεινε από το ΕΣΥ είναι γενικευμένη, έντονη και δεν κρύβεται, υποστηρίζει η Δώρα Αυγέρη, εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή 21 Μαΐου.

Συζητώντας για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, η υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να λήξουν τον εφιάλτη Μητσοτάκη, ίσως και με τη συμμετοχή του ΚΚΕ, εάν θελήσει να μπει σε τέτοια κυβέρνηση. Η Δώρα Αυγέρη, ολοκληρώνοντας τη δύσκολη προεκλογική της εκστρατεία, τη δεύτερη κατά σειρά για την ίδια, αποκαλύπτει ότι όλο αυτό το διάστημα έπαιρνε δύναμη κάνοντας τον βραδινό απολογισμό της, προσευχόμενη ταυτόχρονα, για την επόμενη ημέρα. Η Δώρα εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Φορούσε και φορά τα κοστούμια της, που της ταιριάζουν, όπως μας λέει, ενώ η ίδια δεν θεωρεί ότι χρειάζεται επικοινωνιολόγους και image makers, καθώς το κομμωτήριο κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά! Στο πλάι της ήταν και είναι ο σύζυγός της Αλέξανδρος, με τον οποίο τους δένει βαθιά αγάπη, ενώ επιτυχία για τη Δώρα Αυγέρη είναι «το να μπορείς να στέκεσαι όρθιος και να προχωράς».

Πώς ζήσατε αυτή την προεκλογική περίοδο που σχεδόν ολοκληρώνεται;

Ηταν μια προεκλογική περίοδος πιεστική, γιατί τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πιεστικά. Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη περιφέρεια και, ταυτόχρονα, μια μικρογραφία της Ελλάδας. Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν μάχες. Εχουμε οργώσει την περιφέρειά μας, μιλάμε με τον κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, ζούμε από κοντά τις αγωνίες τους, μπαίνουμε μπροστάρηδες στα αιτήματά τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είμαστε για τα δύσκολα.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταφέρει να είναι πρώτος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα κόψει πρώτος το νήμα. Το αφουγκράζεται κανείς στη βάση της κοινωνίας. Είναι ενδεικτικό το πόσοι παρακολουθούν τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και πόσοι αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη από κοντά ή διαδικτυακά. Οπως ενδεικτική είναι η αποστροφή των νέων στο άκουσμα των πρωθυπουργικών έργων και ημερών. Η αποδοκιμασία για το σύστημα που έστησε τις υποκλοπές, στηρίζει τα καρτέλ και ετοιμάζεται να διαλύσει ό,τι απέμεινε από το ΕΣΥ είναι γενικευμένη, έντονη και δεν κρύβεται.Οι πολίτες αναλογίζονται, ζυγίζουν και κρίνουν. Δεν είναι ασυνήθιστο να είναι επιφυλακτικοί. Πιστεύω, όμως, πως την ώρα της ψήφου θα δουν καθαρά ποιος έχει σχέδιο για τη χώρα και ποιος λέει «πάμε κι όπου βγει». Ο Μητσοτάκης ζήτησε απ’ τα θύματα των Τεμπών να βάλουν πλάτη κι αφήνει 40 δισ. παραπάνω χρέος. Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ο ίδιος πλάτη απέναντι στους δανειστές, αφήνοντας παρακαταθήκη ασφαλείας 37 δισ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πιο ενισχυμένο και οργανωμένο μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα απ’ τις καλές στιγμές.

Στη λαϊκή αγορά κουβεντιάζοντας με επαγγελματία

Ποιες κυβερνητικές συνεργασίες βλέπετε;

Δεν είναι ζήτημα προσωπικό οι κυβερνητικές συνεργασίες. Είναι ζήτημα αρχών, ιδεολογικής εγγύτητας και προγραμματικής σύγκλισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να λήξουν τον εφιάλτη Μητσοτάκη. Θα μπορούσε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το κοινωνικό μέτωπο. Οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα.

Σε προσωπικό επίπεδο, κάθε νέα εκλογική μάχη είναι ευκολότερη λόγω εμπειρίας ή όχι;

Για εμένα είναι η δεύτερη προεκλογική αναμέτρηση κι αυτό συνιστά μια ουσιαστική διαφορά. Περισσότερες οι ευθύνες, περισσότερες οι προκλήσεις. Εδώ πλέον έχω πίσω μου μία κοινοβουλευτική θητεία και λογοδοτώ απέναντι στους χιλιάδες που στήριξαν Αυγέρη στη Β’ Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία είναι σημαντική. Αλλά το να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τον συμπολίτη σου από κοντά χωρίς να ντρέπεσαι, με θάρρος και αυτοπεποίθηση, είναι και θέμα δουλειάς, πίστης, αρχών. Πέραν του προσωπικού, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια διακυβέρνηση σκληρών, αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών επιλογών, μια μεταμφιεσμένη πολιτική Μνημονίων. Δεν είναι, επομένως, το ’23 ίδιο με το ’19, κυρίως γιατί είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Για να το πω με ένα απλό παράδειγμα: απέναντι στην απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη αγωνιστήκαμε για να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία ανοιχτά και προσβάσιμα στον απλό κόσμο. Σε μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία.

Ποιο το προσωπικό σας ρεκόρ προεκλογικών εμφανίσεων;

Κάθε μέρα γνωρίζουμε νέους ανθρώπους. Κάθε μέρα, λοιπόν, έχει περιοδείες, έχει ομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσία στους χώρους εργασίας, όπου μπορεί να βρεθεί άνθρωπος, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Β’ Θεσσαλονίκης. Κρατάω ημερολόγιο, είναι καταγεγραμμένα όλα αυτά. Αλλά το ρεκόρ δεν είναι οι δικές μου εμφανίσεις, είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Οταν επιστρέφετε σπίτι το βράδυ μετά τις ολοήμερες περιοδείες, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε; Πώς αποσυμπιέζεστε;

Αποσυμπίεση είναι τα λόγια στήριξης των δικών σου ανθρώπων, ένα καλό ανάγνωσμα, ο προσωπικός χώρος όπου ηρεμείς και ακούς μονάχα τη φωνή της συνείδησής σου. Οπως στην προσευχή. Αποσυμπίεση είναι να κάνεις απολογισμό και να λες ότι η μέρα πήγε καλά, στάθηκες στο ύψος σου και τώρα μπορείς και πρέπει να πάρεις δυνάμεις, να ανασυνταχθείς για την επόμενη μέρα, για την επόμενη μάχη. Ξεκουράζομαι όπως ξεκουράζονται οι στρατιώτες.

Ποια συναισθήματα δημιουργεί η προεκλογική περίοδος;

Η προεκλογική περίοδος παράγει πολιτικά αποτελέσματα, αλλά παράλληλα ενεργοποιεί και μια πληθώρα σκέψεων και συναισθημάτων. Ολα τα συναισθήματα λίγο πολύ διαπερνούν την καρδιά και το μυαλό ενός υποψήφιου βουλευτή. Γιατί, εκτός των άλλων, γίνεται και αποδέκτης μιας πληθώρας σκέψεων και συναισθημάτων των συμπολιτών του, των συνεργατών και των οικείων του. Μπορώ να πω ότι είναι στιγμές που η ένταση των στιγμών θυμίζει ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή εκείνο το περίφημο τελευταίο λεπτό στο μπάσκετ, όπου όλα κρίνονται στο καλάθι. Υπάρχουν χαρές και λύπες, αλλά αυτό που δεν λείπει ποτέ από τη δική μου προεκλογική εκστρατεία είναι το συναίσθημα που βγαίνει από την πίστη μου στους ανθρώπους.

H Δώρα Αυγέρη συζητώντας με πολίτες ακόμη και στις βεράντες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Ποιο είναι το σύνθημά σας σε αυτές τις εκλογές;

Από κοντά. Δεν είναι σύνθημα. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ο τρόπος που σας μιλάω τώρα και που σας κοιτάζω στα μάτια. Είναι ο τρόπος που θα υπερασπιστώ το δίκιο και το καλό για την πατρίδα, κι είναι αυτό που θέλω να πετύχουμε με τους συμπολίτες μου στη Β’ Θεσσαλονίκης. Το ότι με εμπιστεύονται με τη ψήφο τους σημαίνει ότι μπορούν να ελέγχουν την εξουσία από κοντά.

Εχετε γούρι για τις εκλογές; Φοράτε κάποια συγκεκριμένα ρούχα ή κάτι άλλο;

Πιστεύω στη δύναμη όσων κάνουμε, στη δύναμη όσων πιστεύουμε και στη δύναμη των ανθρώπων που μας στηρίζουν. Φοράω έναν συγκεκριμένο τύπο ρούχων, που νομίζω ότι μου ταιριάζει. Πιστεύω στη δύναμη της εικόνας, αλλά εκείνης της εικόνας που βγάζει αληθινά κι αυθεντικά προς τα έξω αυτό που εικονίζει. Η αλήθεια είναι δύναμη.

Εχετε ομάδα image makers, δηλαδή ανθρώπους που ίσως φροντίζουν πρόσωπο, μαλλιά, ντύσιμο για τις εμφανίσεις σας;

Αυτά είναι για άλλους. Σας είπα: η ζωή πρέπει να είναι αυθεντική και αληθινή. Και απλή. Τι να τους κάνεις τους image makers, όταν έχεις το κομμωτήριο, όπου συναντάς απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Αυτοί τα λένε όλα όπως είναι, χωρίς φτιασιδώματα.

Αγκαλιά από ψηφοφόρο της

Ποιοι από την οικογένειά σας βοηθούν στην προεκλογική εκστρατεία;

Εχω τη στήριξη όλων των αγαπημένων μου προσώπων. Ανέκαθεν η οικογένειά μου ήταν στο πλευρό μου σε κάθε δημόσιο βήμα. Και δεν το λέω έτσι για να το πω. Και πρώτος απ’ όλους ο σύντροφος και συμπαραστάτης μου σε κάθε βήμα, ο δικός μου Αλέξανδρος.

Τι θα ήταν επιτυχία για εσάς;

Να βρίσκεσαι και να χάνεσαι μέσα στην αγάπη. Γιατί, όπως το λέει κάποιος, «η αγάπη μακροθυμεί, είναι αγαθή και χρηστή· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν καυχιέται, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί το συμφέρον της, δεν παροξύνεται, δεν λογίζεται το κακό, δεν χαίρεται στην αδικία, αλλά συγχαίρει στην αλήθεια· πάντα βαστάζει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει». Επιτυχία είναι να μπορείς να στέκεσαι όρθιος. Να ξαναστέκεσαι. Και να προχωράς. Πάντα καλύτερος άνθρωπος. Από κοντά με τους συνανθρώπους σου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παύλος Σαράκης: «Ηθελές τα κι έπαθές τα»

«Είμαστε ρεαλιστές. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου»...

Σταύρος Καλαφάτης: «Δυνατή κυβέρνηση απέναντι στην Άγκυρα»

Την ανάγκη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση στο σημερινό περιβάλλον...

Γιώργος Βλάχος: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση»

Την πολιτική σταθερότητα θέτει ως το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο...

Όλγα Γεροβασίλη: «Οι Έλληνες ζουν με δανεικά για να βγει ο μήνας»!

Αισιοδοξεί ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και να «κόψει πρώτος το νήμα» της νίκης,...

«Ο κόσμος της Ν.Δ. συσπειρώνεται»!

Το 35% με 36% θέτει ως στόχο της Ν.Δ. στις πρώτες εκλογές, «προκειμένου στις...

Νικήτας Κακλαμάνης: «Και τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αν…»

«Εάν ο κ. Ανδρουλάκης εμμείνει στον απαράδεκτο πολιτικά όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο...

Ζωή Ράπτη: «Αλλάξαμε τον Χάρτη της Ψυχικής Υγείας»

Η Ζωή Ράπτη, έχοντας αφήσει το αποτύπωμα στον χώρο της ψυχική υγείας ως υφυπουργός...

Στέλιος Πέτσας: 21 Μαΐου επιλέγουμε την Ελλάδα που θέλουμε να ζήσουμε!

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια έδειξε πραγματικά ποια είναι η...

Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας

«Η ανάπτυξη του τουρισμού έφερε έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια και αποτελεί τη λαϊκή...

Μπάμπης Καραθάνος: «Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Μπάμπης Καραθάνος, μιλά στην...

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Συνεχίζουμε σε δρόμο προοπτικής ή μπαίνουμε σε περιπέτειες»

«Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι»! Αυτόν τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη χρησιμοποιεί...

Παύλος Γερουλάνος: «Πηγή συμφορών η ανέλεγκτη εξουσία του πρωθυπουργού»

Για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ...

Γιώργος Σταμάτης: Με πολιτική και μουσική ιστορία ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.

Είναι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη και εγγονός...

Ζωή Ράπτη: Η υφυπουργός που άλλαξε τον χάρτη ψυχικής υγείας στην Ελλάδα

«Πιστεύω στην αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή» λέει με καθαρό λόγο η υποψήφια βουλευτής...

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη»

Τέρμα οι «ανεξέλεγκτοι πρωθυπουργοί με τα καθεστωτικά χαρακτηριστικά» λέει σήμερα, μιλώντας ανοιχτά στην «Espresso»,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πακιστανοί απειλούν ότι θα κόψουν κεφάλια με φόντο τουρίστες, στην καρδιά της Αθήνας!

Έχοντας πίσω τους την Ακρόπολη και κάποιους τουρίστες, μια παρέα Πακιστανών ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο προβαίνει σε άσεμνες χειρονομίες και απειλεί...

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Διαδικτυακό ξέσπασμα για την «έξωση» Καστανίδη: «Πολιτικός νάνος» ο Ανδρουλάκης «δεν σέβεται την επιλογή των ψηφοφόρων»!

Ενόσω αναμένεται η δήλωση του Χάρη Καστανίδη για την αιφνιδιαστική απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να του «φάει» την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία...

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

«Κατασκευάζεται» ένας νέος, κυνικός λαός, μηδενικής εθνικής μνήμης

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Ημέρα μνήμης. Ημέρα αναστοχασμού. Ημέρα εθνικής ταυτότητας. Παρότι, όμως, έχει επικρατήσει δεκαετίες τώρα να ονομάζεται «αποφράς», επιτρέψτε μου να κάνω...

Με το πιστόλι στο χέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ναι, καλά βλέπετε. Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που κρατάει στα χέρια του ένα όπλο, μέσα σε κλειστό χώρο, έτοιμος να ρίξει... μπαλωθιές.Είναι ο θεριακλής...

First Dates – H Καρίνα άφησε σύξυλο τον… Έρωτα: «Αποτυχία μεγάλη, είναι κοντός και αγύμναστος»

Τον Έρωτα, στην κυριολεξία, υποδέχθηκε στο First Dates η Ζενεβιέβ Μαζαρί, αφού αυτό είναι το πραγματικό όνομα του παίκτη που πήγε να βρει ταίρι,...

NEWSROOM

spot_img