Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Επανάσταση» για τη Λαμία!

Με το όνομά του βγαλμένο από το '21, έρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων να αλλάξει σελίδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Must Read

«Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να μείνω αμέτοχος, ότι πρέπει να αγωνιστώ για τη Λαμία» λέει ανοιχτά σήμερα στην «Espresso» ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, συμπληρώνοντας με νόημα: «Είναι προφανές ότι η υποψηφιότητά μου χαλάει τη “σούπα” ορισμένων!»

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο δυναμικός επιχειρηματίας, με το ιστορικό όνομα βγαλμένο από την Επανάσταση του ’21, κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία» και στόχο «να αναδείξουμε το brandname Λαμία, να ξαναβάλουμε τον δήμο μας στον τουριστικό χάρτη και να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Αυτοδημιούργητος, εργατικός, δοτικός και… επιθετικός, εάν ήταν ποδοσφαιριστής, έρχεται να αλλάξει σελίδα στην πατρίδα του τη Λαμία.

Διεκδικείτε τον Δήμο Λαμίας όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Γιατί;

Ζω και εργάζομαι στη Λαμία. Εδώ βρίσκεται η οικογένειά μου και εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Εβλεπα τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Λαμιέων να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σοβαρά έργα υποδομής δεν προχωράνε, καταστήματα κλείνουν, οι νέοι μας φεύγουν. Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν πρέπει να μείνω αμέτοχος. Αποφάσισα ότι πρέπει να αγωνιστώ κι εγώ για να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είμαι πολιτικός και δεν πρόκειται να γίνω πολιτικός. Θα βάλω όμως τα δυνατά μου για να αλλάξει σελίδα ο δήμος μας. Και πιστέψτε με, αυτό με γεμίζει και ως άνθρωπο.

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια πόλη όπως η Λαμία, όπου γνωρίζονται μεταξύ τους οι περισσότεροι, ο εκλογικός αγώνας θα ήταν ήρεμος. Ομως οι τόνοι μεταξύ σας και του νυν δημάρχου ανέβηκαν πολύ. Γιατί αυτό;

Κοιτάξτε, από την πρώτη στιγμή και με τις πράξεις και με τα λόγια μου έδειξα ότι θέλω έναν ήρεμο προεκλογικό αγώνα. Αλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά. Μας αφορούν όλους και αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο νυν δήμαρχος όμως επέλεξε εδώ και μήνες τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, κυρίως σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου δραστηριότητα, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και συκοφαντίες. Δεν τον ακολούθησα και ασφαλώς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Είναι όμως προφανές ότι η υποψηφιότητά μου χαλάει τη «σούπα» ορισμένων. Το τι θα γίνει όμως τελικά θα το αποφασίσουν οι πολίτες του δήμου μας στις 8 Οκτωβρίου.

Τι όνειρα έχετε για τη Λαμία. Τι λείπει και τι θα φτιάξετε εσείς;

Ο Δήμος λαμιέων είναι ένας δήμος με πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα και πολλές φυσικές ομορφιές. Μην ξεχνάτε ότι στα όρια του δήμου μας βρίσκεται το ιστορικό τρίγωνο του Ελληνισμού Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος. Ενας βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε λοιπόν το brandname Λαμία για να ξαναβάλουμε τον δήμο μας στον τουριστικό χάρτη. Μία δεύτερη προτεραιότητα είναι στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας και βέβαια αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες να κάνουμε τον δήμο μας φιλικό προς τους συμπολίτες μας. Και βέβαια να προχωρήσουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής για τη Λαμία του 2030.

Είστε ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Είναι προσόν αυτό και για την Αυτοδιοίκηση;

Το τελευταίο πράγμα που μου αρέσει είναι να μιλάω για τον εαυτό μου. Δεν κατάγομαι από τζάκι. Δούλεψα και δουλεύω σκληρά από μικρό παιδί. Βίωσα τη στενοχώρια της αποτυχίας και τη χαρά της επιτυχίας. Εμαθα να εκτιμώ τις ικανότητες των ανθρώπων και την αναγκαιότητα της σύνθεσης των δυνάμεων.

Το μικρό σας όνομα, ιστορικό όνομα, πώς προκύπτει σε εσάς;

Απ’ όσο γνωρίζω αναφορικά με την προέλευση του ονόματός μου, δόθηκε από τον οπλαρχηγό της Επανάστασης στο παιδί ενός προγόνου μου ο οποίος αγωνίστηκε μαζί του. Συγκεκριμένα, η γυναίκα του ήταν ετοιμόγεννη και ο οπλαρχηγός Πανουργιάς θέλησε να το βαφτίσει και να του δώσει το όνομά του. Ετσι κι έγινε. Χάρη λοιπόν στον προ-προπαππού μου ονομάστηκα κι εγώ Πανουργιάς και θέλω να σας πω πως νιώθω υπερήφανος για το όνομά μου. Και γίνομαι ακόμα πιο χαρούμενος όταν οι πιο πολλοί συμπολίτες μου με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα.

Εάν παίζατε μπάλα, σε τι θέση θα παίζατε;

Δεν σας κρύβω ότι το ποδόσφαιρο είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Το δείχνει άλλωστε αυτό και η ενασχόλησή μου χρόνια τώρα με τον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ. Αν πάντως έπαιζα ο ίδιος ποδόσφαιρο, θα μου άρεσε να έπαιζα στην επίθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορούσα να παίξω όπου είχε ανάγκη ομάδα. Γιατί πιστεύω ότι και στο ποδόσφαιρο πέρα από την αξία των μονάδων εκείνο που μετράει είναι η δύναμη της ομάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This