Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Υλοποιήσαμε το σύνολο των υποσχέσεών μας»

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλά στη «δημοκρατία» για το έργο του, αλλά και τους επόμενους στόχους του

Must Read

Ένας από τους πλέον έμπειρους δημάρχους της Αττικής μιλά στη «δημοκρατία» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με στόχο την διαρκή ανάπτυξη της Βάρης, της Βούλας και την Βουλιαγμένης. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλά για το έργο του, αλλά και για τους επόμενους στόχους του.

  • Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημάγγελο

Έχετε ολοκληρώσει 9 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και σήμερα ζητάτε την ανανέωση της θητείας σας. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε τα επόμενα πέντε χρόνια που δεν καταφέρατε τα προηγούμενα εννιά;

Πράγματι, ολοκληρώνουμε εννέα χρόνια ως δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια των οποίων, με τη συνδρομή των συνεργατών μου και των εργαζομένων του δήμου, έχουμε καταφέρει πολλά. Υλοποιήσαμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Το έργο μας κινήθηκε σε συγκεκριμένους άξονες, οι οποίοι μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν την προστασία του περιβάλλοντος με παρεμβάσεις για τη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, όπου έχουμε φτάσει να εκτρέπουμε από την ταφή περισσότερο από το 35% των οικιακών μας αποβλήτων, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ, τη χρήση της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός πλήρως ψηφιοποιημένου δήμου. Εχουμε κατορθώσει η πόλη μας να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο στις περιβαλλοντικές εφαρμογές και στη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και στην αποτελεσματική Πολιτική Προστασία, καθώς με την τεχνογνωσία, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον σύγχρονο εξοπλισμό θωρακίζουμε την πόλη από τις αυξανόμενες σε συχνότητα και ένταση επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αλλά δεν σταματάμε εκεί. Προστατεύοντας τη φυσιογνωμία της πόλης, καλούμαστε να θεσπίσουμε αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος επενδυτικού ενδιαφέροντος για αυτήν, προκειμένου οι επενδύσεις να είναι συμβατές με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής.

Σήμερα, είμαστε δήμος-πρότυπο, καθώς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση να εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς, με γνώμονα να γίνει η πόλη μας πιο αποτελεσματική, πιο πράσινη, πιο αποδοτική και ευφυής. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας και μας δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε, όχι μόνο αυτά που υποσχεθήκαμε, αλλά περισσότερα απ’ όσα είπαμε, έχουμε προγραμματίσει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων υποδομών στην πόλη για την αναβάθμιση των συνθηκών της καθημερινότητας των πολιτών, όπως είναι η ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και η επίτευξη των στόχων μας να γίνουμε ανθρακικά ουδέτερη πόλη, με μηδενικά απόβλητα.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα βασικά συστατικά που σας οδήγησαν στον σημερινό απολογισμό, αλλά και στην επίτευξη των στόχων σας για τα επόμενα χρόνια;

Η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι ατομικό, αλλά ομαδικό άθλημα. Θέλει προγραμματισμό, όραμα, στόχους και κυρίως ικανή ομάδα συνεργατών για τη διεκπεραίωση του έργου μας. Εχω την τύχη να έχω όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μου ικανούς συνεργάτες, αιρετούς και μη, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του δήμου μας, οι οποίοι με όρεξη και ανιδιοτέλεια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε αυτές τις εκλογές, στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν συνολικά 158 αξιόλογα άτομα και είμαι σίγουρος πως «ήρθαν για να μείνουν», και τα επόμενα πέντε χρόνια όλοι τους, εκλεγμένοι και μη, θα συμμετέχουν στον κοινό μας αγώνα για την πόλη μας, για την «πόλη για να ζεις».

Από όσο γνωρίζουμε, είστε κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνών κόμμα στηρίζει την υποψηφιότητά σας;

Από το 2010 που συμμετέχω σε εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, ποτέ δεν ζήτησα κομματικό χρίσμα ή άλλη στήριξη για την υποψηφιότητά μου. Πράγματι, είμαι κομματικό μέλος από τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά δεν πιστεύω πως η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο. Την πίστη μου αυτή, άλλωστε, την έχουν διαπιστώσει έμπρακτα τα στελέχη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, που με έχουν δει ένθερμο υποστηρικτή τους όταν συμβάλλουν στην ευημερία της πόλης μας, αλλά συγκρουσιακό και διεκδικητικό όταν οι αποφάσεις και ενέργειές τους δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πόλης. Οταν πολιτευόμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κομματική σημαία νομοτελειακά έχουμε δεσμεύσεις που δημιουργούν συγκρουόμενα συμφέροντα, δεσμεύσεις που δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε εις βάρος της πόλης μας.

Παράλληλα, συμμετέχετε ενεργά και στα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ. Εχετε σκοπό να διεκδικήσετε σε αυτά τα όργανα την επανεκλογή σας;

Συμμετέχω και στα δύο όργανα, στην ΠΕΔΑ ως μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων, και στην ΚΕΔΕ επίσης ως μέλος του Δ.Σ. και ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η συμμετοχή μου στα όργανα αυτά είναι πολύ χρήσιμη και επιμορφωτική, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, να βελτιώσουμε το παραγόμενο έργο στους δήμους μας. Επιπλέον, μας έδωσε βήμα για να ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους σήμους και να πραγματοποιήσουμε σε κεντρικό επίπεδο παρεμβάσεις προς όφελος του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Με την ευκαιρία της ερώτησης αυτής, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε ό,τι αφορά την εκ νέου διεκδίκηση, θεωρώ πως δεν νοείται να θεωρούμε δεδομένους τους συμπολίτες μας και να εκφράζουμε τις προθέσεις μας για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν διασφαλίσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Η ερώτησή σας, συνεπώς, θα είναι επίκαιρη μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Είστε δήμαρχος μιας πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Τι επιπρόσθετες προκλήσεις δημιουργεί το γεγονός αυτό για σας;

Ίσως η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ανάπτυξης και ευζωίας των κατοίκων μας. Και εξηγούμαι: ως δημοτική Αρχή είμαστε υπέρ των επενδύσεων, στο μέτρο που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν διαταράσσουν το υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής του δήμου μας. Η ανάπτυξη είναι θετική εξέλιξη, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία, αλλά πρέπει να είμαστε σε συνεχόμενη επαγρύπνηση, να θέτουμε όρια και να προστατεύουμε πρωτίστως την πόλη μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This