To εμβληματικό «Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» τώρα και στα ελληνικά

Must Read

To «Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» , η must-have νέα έκδοση για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας, το “Le Grand Livre de la Mer” της Αlain Ducasse Editions, η «Βίβλος των Θαλασσινών», μόλις απέκτησε και ελληνική έκδοση που διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο.

  • της Πολυξένης Μέγα

Το “Le Grand Livre de la Mer” αποτελεί ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions κυκλοφορεί τώρα στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials, διατηρώντας αναλλοίωτη την υψηλή αισθητική και την εγκυρότητα του γαλλικού πρωτότυπου.

Την ελληνική έκδοση επιμελήθηκε ο Chef Αριστοτέλης Μέγκουλας και στις 296 σελίδες της φιλοξενεί έναν πρωτότυπο και συναρπαστικό συνδυασμό επιστημονικής γνώσης, σεβασμού προς τη φύση και δημιουργικής μαγειρικής.

Με την υπογραφή τριών διακεκριμένων Chefs, των Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarié, και μιας βραβευμένης ειδικού (Meilleur Ouvrier de France 2023) στον τομέα των θαλασσινών, της Sonia Bichet, η νέα έκδοση αποκαλύπτει τα μυστικά της θαλασσινής κουζίνας, της βιώσιμης αλιείας, τις εποχικότητες και πολλά άλλα.

Με την επιστημονική ακρίβεια ενός επαγγελματικού εγχειριδίου και τη γαστρονομική φινέτσα ενός συλλεκτικού λευκώματος, μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, εξερευνά τον πλούτο της θαλάσσιας γαστρονομίας: από τα ψάρια και τα οστρακόδερμα έως τα κεφαλόποδα, τα φύκια και τα θαλάσσια φυτά.

Οι συνταγές κινούνται ανάμεσα στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας κλασικά υλικά όπως το χριστόψαρο, τα στρείδια και τα χτένια, αλλά και πιο ιδιαίτερα θαλασσινά προϊόντα, όπως το αγγούρι της θάλασσας, οι ανεμώνες και τα φύκια.

Το βιβλίο ξεκινά με μια εις βάθος ματιά στον κόσμο της αλιείας: περιοχές, τεχνικές, εποχικότητα, οικολογική ευαισθησία και κατηγοριοποίηση των ψαριών με βάση την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Δεν παραλείπεται και η αναφορά στους χημικούς ρυπαντές, τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη κατανάλωση.

Η ελληνική έκδοση διατηρεί την καθηλωτική δομή του πρωτότυπου, οργανωμένη σε πέντε (5) εκτενείς ενότητες που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των θαλάσσιων τροφίμων. Το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε περισσότερα από 50 είδη ψαριών, με λεπτομερείς πληροφορίες για το καθένα, σχετικά με την αναγνώριση της φρεσκότητας, τις τεχνικές καθαρισμού και φιλεταρίσματος.

Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα, όπως η γαρίδα, ο αστακός, το καβούρι και η καραβίδα, είδη που συναντώνται και στις ελληνικές θάλασσες. Το τρίτο κεφάλαιο καλύπτει τα κεφαλόποδα, συμπεριλαμβανομένου του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οστρακόδερμα, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι αχιβάδες, με λεπτομερείς οδηγίες για τον καθαρισμό, την αποθήκευση και το μαγείρεμά τους, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο αναδεικνύονται τρόποι χρήσης φυκιών και άλλων θαλάσσιων φυτών στη μαγειρική.

Μερικές από τις 80 εμπνευσμένες συνταγές που περιλαμβάνονται στην ελληνική έκδοση είναι: Χριστόψαρο με καμένο πράσο & miso, Γεμισμένο κεφάλι αστακού, που φέρνει στο προσκήνιο τις ξεχασμένες κοπές, Φαλάφελ από φύκια με φαγόπυρο, Φαγκρί, μάραθος, μαύρο λεμόνι, Πεσκανδρίτσα με κουνουπίδι & μοσχολέμονο, Μεσογειακό χταπόδι με σάλτσα cacciucco.

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», η Ελληνική Έκδοση του “Le Grand Livre de la Mer”, διατίθεται αποκλειστικά online μέσω του www.cucina.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σόου Άδωνι στον αέρα με… ραντεβού για γαστρεντρερολόγο

Σε μια εποχή που η πολιτική έχει μετατραπεί σε reality show, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το ταλέντο ενός έμπειρου πωλτητή...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρές στιγμές με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου

Τη χώρα μας επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν μαζί με τη σύζυγό του....
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έζωσαν τα… φίδια και τον Βαρτζόπουλο

Όπως έστρωσαν οι συνεργάτες του θα κοιμηθεί…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Μαρινάκης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Τσίπρα

Ακραία κλιμάκωση ανάμεσα σε Παύλο Μαρινάκη και ΣΥΡΙΖΑ μετά την αδιανόητη επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα. Στη σημερινή...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: «Κατατέθηκε η προσφυγή κατά Κομισιόν και Συμβουλίου για τον Κανονισμό SAFE»

Σε προσφυγή κατά της Κομισιόν και του Συμβουλίου (Υπουργών) προχώρησε σήμερα λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του στις Βρυξέλλες,...
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Συμφωνείτε με τις δηλώσεις Λαγκάρντ για τις «ευεργετικές συνέπειες» της μετανάστευσης στην ΕΕ;

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ υπερασπίστηκε την κατάσταση που επικρατεί με τις ασταμάτητες ροές μεταναστών σε κράτη...
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Εύβοια: Αγνοούνται δύο περιπατητές σε δύσβατη περιοχή στα Μανίκια

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας 25 Αυγούστου στις αρχές της Εύβοιας, καθώς δύο περιπατητές αγνοούνται στην περιοχή του καταρράκτη...
ΕΛΛΑΔΑ

Αναδύθηκε βυθισμένο χωριό στο Φράγμα του Μόρνου

Σοβαρό το πρόβλημα με τη λειψυδρία στην Ελλάδα, καθώς στερεύουν ακόμη και τα νερά στο Φράγμα του Μόρνου. Η νέα...
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Συμπλοκή νεαρών με μαχαίρια έξω από το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 25 Αυγούστου έξω από το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο στη...

Διαβάζονται τώρα