Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Προστασία δεδομένων: «Μαύρα μεσάνυχτα» για 7 στους 10 ευρωπαίους

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του κανονισμού

Ελλιπή ενημέρωση για το σύνολο των δικαιωμάτων, όπως αυτά έχουν θεσπιστεί από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Δεδομένων, έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, αν και συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την εφαρμογή του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες σίγουρα είναι, πλέον, καλύτερα ενημερωμένοι για τα ψηφιακά τους δικαιώματα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, μόνο τρεις στους δέκα Ευρωπαίους έχουν ακούσει για όλα τα νέα δικαιώματά τους στον τομέα της προστασίας των δεδομένων.

Δεν διαβάζουν τις δηλώσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι ανησυχεί ότι δεν έχει πλήρη έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, που παρέχει στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, από το 60 % των Ευρωπαίων που διαβάζει τις δηλώσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μόνο το 13 % τις διαβάζει ολόκληρες, καθώς είναι υπερβολικά μακροσκελείς ή δυσνόητες.

«Καλώ και πάλι όλες τις διαδικτυακές εταιρείες να παρέχουν δηλώσεις περί της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίες να είναι συνοπτικές, διαφανείς και εύκολα κατανοητές από όλους τους χρήστες», σχολίασε η Βιέρα Γιούροβα, αρμόδια Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ