Marketplace στο Facebook: Τα στοιχεία 200.000 χρηστών διέρρευσαν χάκερ στο dark web

Θα πωλούνται επί μήνες για περίπου 1 δολάριο ανά γραμμή δεδομένων

Must Read

Η ασφάλεια του Facebook Marketplace, εκεί όπου χρήστες της πλατφόρμας κάνουν αγοραπωλησίες, παραβιάστηκε από χἀκερ και διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 200.000 ατόμων στο dark web. Σε αυτά περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί και πληροφορίες από τα προφίλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα δεδομένα αυτά πωλούνται σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου και εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Marketplace, είναι πολύ αργά για να προστατευτείτε. «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης» επισημαίνει σύμβουλος κυβερνοασφάλειας.

Για να δείτε εάν οι λογαριασμοί σας έχουν παραβιαστεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικτυακούς τόπους όπως ο Have I Been Pwned, οι οποίοι ελέγχουν τις βάσεις δεδομένων που έχουν διαρρεύσει. Επιπλέον, να ενημερώνετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης και να αποφεύγετε να δίνετε πολλές on line πληροφορίες, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν χάκερ εναντίον σας.

Σημαντικό, επίσης, είναι να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν λαμβάνετε ασυνήθιστα μηνύματα.

«Εάν σας αποστέλλονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σκεφτείτε πάντα διπλά προτού κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και μην αποκαλύπτετε ποτέ πληροφορίες σε συνδέσμους που εμφανίζονται σε emails και sms» τονίζει ο σύμβουλος κυβερνοασφάλειας.

Tα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα αναρτήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ από γνωστό εγκληματία του κυβερνοχώρου με το ψευδώνυμο IntelBroker. Αυτός ισχυρίζεται ότι η βάση δεδομένων του Facebook Marketplace παραβιάστηκε από κάποιον με το ψευδώνυμο algoatson. Πράγματι, ο δικτυακός τόπος BleepingComputer μπόρεσε να αντιστοιχίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου μέσα στα δεδομένα του δείγματος.

Τα data αυτά θα πωλούνται στο σκοτεινό Διαδίκτυο επί μήνες για περίπου 1 δολάριο ανά γραμμή δεδομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This