Κυριακή 20/6/2021

Η συγκλονιστική μαρτυρία του δύτη που ανέσυρε τα πτώματα στο Πόρτο Χέλι (video)

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του δύτη Αναστάσιου Ρεβύθη, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το ταχύπλοo που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι σκοτώνοντας ακαριαία τα δύο αδέλφια.

Ο δύτης ήταν αυτός που ανέσυρε τα πτώματα και μίλησε για το μοιραίο σκάφος και τον Γάλλο κυβερνήτη του:

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα,  υπάρχει ένα νησί… Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…

Όταν έγινε το περιστατικό με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει “φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις. Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν…», είπε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που περισυνέλλεξε τους νεκρούς.

Ο Αναστάσιος Ρεβύθης αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο που ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας  είπε: «Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο, κοίταξε να αποφύγει τα νόμιμα για να μιλήσει με το δικηγόρο του».

Όπως είναι γνωστό ο 44χρονος Γάλλος εξαφανίστηκε μετά το συμβάν και εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο 12 ώρες αργότερα συνοδεία δικηγόρου.

Γκάζωσε αντί να κόψει;

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ υπάρχει μάρτυρας που υποστηρίζει πως ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού αντί να μειώσει ταχύτητα, λίγο πριν την σύγκρουση, επιτάχυνε ελαφρώς.

Επίσης τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το μικρό ψαράδικο σκάφος είχε ενεργοποιημένο φωτισμό ώστε να φαίνεται και ο οποίος κρίνεται επαρκής.

Οι ειδικοί περιμένουν να μάθουν περισσότερα από την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του ταχύπλοου, ενώ έχουν ζητήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Γάλλου, που δηλώνει συντετριμμένος μέσω του δικηγόρου του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ