Ο 35χρονος που κάνει 12 χρόνια σερί εφορευτική επιτροπή

Από το 2006 έως και σήμερα λαμβάνει πάντα κλήση για συμμετοχή

Must Read

Για την πλειονότητα των πολιτών η συμμετοχή σε μια εφορευτική επιτροπή ισοδυναμεί με αγγαρεία, αφού η κούραση είναι σημαντική και αμοιβή δεν προβλέπεται, με συνέπεια να μην εμφανίζονται στα εκλογικά κέντρα το ξημέρωμα της Κυριακής .

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον 35χρονο Τάκη Αναστασόπουλο από το Καλλίκωμο Ηλείας. Από το 2006 έως και σήμερα λαμβάνει πάντα κλήση για συμμετοχή σε εφορευτική επιτροπή και δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συμμετάσχει, φτάνοντας αισίως τις δέκα!

«Ίσως να είναι και εννέα, γιατί δεν θυμάμαι αν το 2012 είχα κληθεί και τον Μάιο και τον Ιούνιο», διορθώνει και εξηγεί στην εφ. «Πατρίς» πώς βιώνει κάθε φορά τη διαδικασία.

«Όποτε έχουμε εκλογές είμαι πάντα μέσα. Παλαιότερα καλούσαν τον πατέρα μου. Μάλλον θεωρούμαστε ικανοί οικογενειακώς! Η πρώτη φορά ήταν στις δημοτικές εκλογές του 2006 και από τότε λαμβάνω κλήση παραμονές εκλογών. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ γιατί το θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μου αρέσει να βοηθάω τον κόσμο να ψηφίζει άνετα, κυρίως τους ηλικιωμένους, να συμμετέχω στην καταμέτρηση και να έχω άμεση εικόνα των αποτελεσμάτων», τονίζει.

Οσον αφορά την αποχή των πολιτών που προσκομίζουν μέχρι και χαρτιά από γιατρούς ο ίδιος απαντά:

«Κατανοώ την αποχή των συμπολιτών μου, όμως προσωπικά το θεωρώ λάθος. Από τη στιγμή που η πολιτεία με επιλέγει για αυτόν τον ρόλο, το θεωρώ καθήκον μου να είμαι παρών εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος απουσίας» αναφέρει.

Θεατής σε ευτράπελα

Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια ο Τάκης Αναστασόπουλος έχει γίνει θεατής αμέτρητων στιγμών που του τράβηξαν την προσοχή, από ευτράπελα μεταξύ συγγενών μέχρι… ψηφοδέλτια με χιούμορ, που φυσικά έβγαιναν άκυρα.

«Κάποιες παραξενιές δεν ξέρω αν μπορώ να τις περιγράψω. Από τα πιο απλά είναι όταν κάποιος επιμένει ότι δεν του έχουμε δώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος που επιθυμεί π.χ. “ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκω, γιατί;». Συχνά κάποιοι ψηφοφόροι έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και ζωγραφίζουν στα ψηφοδέλτια, από μούντζες μέχρι γεννητικά όργανα, καμιά φορά με άψογα σχέδια! Απέξω έχω δει συγγενείς να τσακώνονται και στη μέση να είναι ένας ηλικιωμένος, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι φάκελοι στις τσέπες. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε μετά στην κάλπη, διότι βρίσκουμε τοπικό ψηφοδέλτιο στην κάλπη της περιφέρειας και το ανάποδο», σημειώνει ο Τάκης Αναστασόπουλος.

«Όταν βγαίνω για να πάρω νερό ή για κάποια άλλη δουλειά, αμέσως με ρωτάνε τι γίνεται και ποιος πάει μπροστά στην καταμέτρηση. Επίσης, το τηλέφωνό μου χτυπάει ασταμάτητα μισή ώρα μετά τις 7, αφού όλοι νομίζουν ότι η καταμέτρηση τελειώνει γρήγορα. Ευτυχώς, μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει σοβαρή διαφωνία στην καταμέτρηση, αφού η τελική απάντηση του δικαστικού αντιπροσώπου τα λύνει όλα αμέσως. Το αργότερο που έχω φύγει, ήταν στις 1:50 το βράδυ. Φέτος, ο α’ γύρος ήταν λίγο δύσκολος με τις πολλές κάλπες και τα ξεχωριστά εκλογικά τμήματα, όμως ανταποκριθήκαμε άψογα», τόνισε στην εφ. «Πατρίς», προσθέτοντας ότι οι εκλογές είναι μοναδική εμπειρία κι ότι αν χρειαστεί και δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, θα είναι παρών αν του ξαναζητηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This