Τερμάτισε τελευταίος, αλλά πήρε χρυσό μετάλλιο στις καρδιές μας – Δείτε γιατί (video)

Must Read

Μάθημα ανθρωπιάς παρέδωσε ο Κενυάτης δρομέας, Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό, κατά τη διάρκεια του προκριματικού αγώνα των 5.000 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα.

Ο Νταμπό, σε απόσταση μόλις εκατό μέτρων από τη γραμμή του τερματισμού, είδε τον συναθλητή του, Τζόναθαν Μπάσμπι, να εξαντλείται και να χάνει κυριολεκτικά εντελώς τις δυνάμεις του. Έτσι, αντί να συνεχίσει να τρέχει προς το τέρμα, σταμάτησε, τύλιξε το χέρι του εξουθενωμένου αντιπάλου του γύρω από τους ώμους του και τον μετέφερε υποβασταζόμενο, βοηθώντας τον μέχρι τέλους.  

Μπορεί, λοιπόν, εξαιτίας της πράξης του να τερμάτισε τελευταίος, αλλά ήρθε πρώτος και πήρε το «χρυσό» στις καρδιές όλων των παρευρισκομένων.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν αυτή τη συγκλονιστική στιγμή υπέρτατης φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο αντρών, που τελικά έγινε viral. «Ήμασταν οι τελευταίοι που είχαμε μείνει στον στίβο και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να τον βοηθήσω παρά να τον προσπεράσω. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε στη θέση μου θα έκανε το ίδιο» σχολίασε ο Νταμπό μετά το τέλος του αγώνα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This