Τρίτη 15/6/2021

Η σουρεαλιστική απόδραση ενός λιονταριού στην Ιαπωνία (video)

'Aσκηση ετοιμότητας από φύλακες του ζωολογικού κήπου

Φορώντας τη στολή ενός λιονταριού, ένας από τους εργαζόμενους σε ζωολογικό κήπο στη βόρεια Ιαπωνία συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην άσκηση ασφαλείας, η οποία προέβλεπε την απόδραση ενός πραγματικού λιονταριού.

Σύμφωνα με το σενάριο, το λιοντάρι κατάφερε να διαφύγει από το χώρο όπου φιλοξενείται. Βρέθηκε όμως μπροστά στους φύλακες του ζωολογικού κήπου, οι οποίοι κρατώντας ειδικά δίχτυα και μακριά κοντάρια προσπάθησαν να το πιάσουν.

Το (ψεύτικο) λιοντάρι έσπρωξε με το πόδι του έναν από τους φύλακες, ο οποίος έπεσε στο χώμα ενώ την ίδια ώρα, οι συνάδελφοι του κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν και πάλι το «άγριο ζώο» ρίχνοντας του τα δίχτυα και ναρκώνοντας του – δήθεν – με τα ειδικά όπλα.

Η άσκηση ασφαλείας που έγινε το Σαββατοκύριακο στον εν λόγω ζωολογικό κήπο, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση σε όλα τα αντίστοιχα πάρκα της Ιαπωνίας.

Την άσκηση παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονταν στον ζωολογικό κήπο, αρκετοί από τους οποίους ανέβασαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας μάλιστα από αυτούς σχολίασε το γεγονός ότι η άσκηση με το ψεύτικο λιοντάρι πραγματοποιήθηκε μπροστά στα πραγματικά αιλουροειδή, τα οποία ωστόσο παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ