Ωνάσης: Έγινε… σπίτι το αεροσκάφος της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του!

«Δεν γνώριζα τότε την ιστορία του αεροπλάνου»

Must Read

Άμα έχεις έμπνευση… Δείτε τι σκαρφίστηκε ένας απίθανος τύπος!

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Έτσι ώστε να τοποθετήσει εκεί ένα… αεροπλάνο (όχι κάποιο τυχαίο), το οποίο μετέτρεψε σε σπίτι του!

Ο 74χρονος σήμερα αγόρασε ένα Boeing 727, που ισχυρίστηκε πως ανήκε στην ελληνική Ολυμπιακή Αεροπορία και χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της σορού του Αριστοτέλη Ωνάση, στην Ελλάδα το 1975.

«Δεν γνώριζα τότε την ιστορία του αεροπλάνου. Και δεν ήξερα ότι είχε ένα παλιό εσωτερικό τύπου 707. Ήταν πραγματικά, πραγματικά απαίσιο σε σύγκριση με τα σύγχρονα πρότυπα. Ήταν λειτουργικό, αλλά έμοιαζε παλιό και ακατέργαστο. Ίσως η χειρότερη επιλογή για σπίτι» υποστήριξε στο CNBC.

Πώς έγινε όλο το σκηνικό: Το 1999, ο Κάμπελ προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. Το κόστος πήγε συνολικά στα 150.000 δολάρια. Αφού αφαίρεσε τους κινητήρες, πρόσθεσε στο αεροσκάφος ένα αυτοσχέδιο ντους, νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καροτσάκι φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι τροφίμων. Στη θέση της κουζίνας, έχει φούρνο μικροκυμάτων και μια τοστιέρα, τις οποίες χρησιμοποιεί ελάχιστα.

Δίπλα στον χώρο της κουζίνας, έχει βάλει έναν καναπέ, ο οποίος λειτουργεί και ως χώρος ύπνου και πάγκος εργασίας του. Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100-250 δολάρια για το ηλεκτρικό ρεύμα. Ξοδεύει το χρόνο του στην αποκατάσταση παλαιών συστημάτων υπολογιστών, στην διόρθωση διαφόρων ηλεκτρικών συστημάτων στο αεροπλάνο και στην ξενάγηση του κόσμου στο αεροσκάφος. «Δεν μετανιώνω για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Από την εμπειρία μου με τους επισκέπτες μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει αυτό το όραμα ολόψυχα σε αρκετό ποσοστό ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από την υπηρεσία» λέει.

Παράλληλα, σκοπεύει να αποκτήσει ένα σπίτι/αεροπλάνο και στην Ιαπωνία. Το 2018 έφτασε κοντά στην αγορά δεύτερου αεροσκάφους, ενός 747-400. Αλλά η συμφωνία χάλασε.

Επίσης, ο Κάμπελ δέχεται συχνά επισκέπτες και προσφέρει ακόμη και διαμονή στο αεροσκάφος δωρεάν, ενώ το καλοκαίρι διοργανώνει μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις με ατραξιόν διασκέδασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This