Καρέκλα-ξαπλώστρα αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και στοιχίζει μόλις… 7.600$! (video)

Must Read

Θυμίζει καρέκλα οδοντιάτρου, αλλά οι κατασκευαστές της υπόσχονται ότι είναι ιδανική για όσους εργάζονται σε γραφείο, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και την παραγωγικότητα.

Το Signature Station, μια δημιουργία της εταιρίας Altwork με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, υπόσχεται στην ουσία δουλειά ξάπλα αντί της μάλλον τσουχτερής τιμής των 7.600 δολαρίων. Πρόκειται για αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου, που είχε κυκλοφορήσει το 2006 αντί 5.500 δολαρίων, με ενσωματωμένες πρίζες αλλά και βάσεις για μεγαλύτερου βάρους οθόνες. Οι κριτικές της δείχνουν να δικαιολογούν το κόστος της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κρις Τέιλορ του Mashable, που τη δοκίμασε, η εμπειρία του να δουλεύεις ενώ είσαι ξάπλα δεν παρέχει απλώς μεγαλύτερη άνεση αλλά και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. «Απελευθερωμένος από την έλλειψη άνεσης που προκαλεί το ατέλειωτο καθισιό ή η ορθοστασία, ο εγκέφαλος ξαφνικά βρίσκει ενέργεια να ασχοληθεί περισσότερο με τη δουλειά» γράφει χαρακτηριστικά. Και συμπληρώνει: «Οταν δηλαδή ξεπεράσει την αίσθηση πανικού ότι η οθόνη όπου να ‘ναι θα πέσει στο πρόσωπό του!»

Ο σχεδιασμός της καρέκλας είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει σε τίποτα να πέσει. Προκειμένου να μένουν στη θέση τους ακόμα και το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» η Altwork χρησιμοποιεί μαγνήτες στο κάτω μέρος του γραφείου.

Οι υποσχέσεις της εταιρίας για μεγαλύτερη παραγωγικότητα έρχονται να επιβεβαιωθούν και από μερικές έρευνες, όπως αυτή του ψυχολόγου Darren Lipnicki του Australian National University, που έδειξε ότι υπάρχουν πραγματικά βιοχημικά οφέλη, καθώς αυτοί που έλυσαν αναγράμματα ξαπλωμένοι το έκαναν 20% πιο γρήγορα.

Δείτε επίσης: Ομολόγησε ζωντανά τον στραγγαλισμό και το σφάξιμο της συντρόφου του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This