Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Τρομάζει η μετάλλαξη του ιού από την Καλιφόρνια

Εξαιρετικά επικίνδυνη δείχνει η καλιφορνέζικη μετάλλαξη του ιού, καθώς, σύμφωνα με νέα στοιχεία, είναι το ίδιο μολυσματική με τις εξαιρετικά μεταδοτικές μεταλλάξεις που καταγράφηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, αλλά δυνητικά μπορεί να είναι 11 φορές πιο θανατηφόρα.

Tο μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, B.1.427/B.1.429, εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020 στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, τους οποίους επικαλούνται βρετανικές εφημερίδες, διαδίδεται με τέτοια ταχύτητα που εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα προκαλεί το 90% των κρουσμάτων Covid-19 σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες όπως η Νεβάδα,το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον.

Θανατηφόρο

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε έρευνα του University of California San Francisco, η οποία αποφάνθηκε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος της Καλιφόρνια θα μπορούσε δυνητικά να είναι 11 φορές πιο θανατηφόρο από τα μεταλλαγμένα στελέχη της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής.

Οι συγγραφείς της μελέτης διευκρινίζουν ότι χρησιμοποιούν τη λέξη «δυνητικά» για τη σύγκριση της θνητότητας του στελέχους, διότι στην έρευνά τους ανέλυσαν μόνο 12 περιστατικά θανάτων στην Καλιφόρνια εξαιτίας του στελέχους B.1.427/B.1.429, καθώς την εποχή που διεξήχθη η έρευνα δεν είχαν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά. Γι’ αυτό επισημαίνουν την ανάγκη να γίνει νέα έρευνα μεγαλύτερου εύρους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ