Με πρόβλημα στα μάτια τα μωρά από έγκυες που καπνίζουν

Must Read

Νέα έρευνα από το Ισραήλ έρχεται να αποδείξει για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλο κακό κάνει στα μωρά αν η μητέρα τους καπνίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βάζοντας στο επίκεντρο της ανησυχίας την υγεία των ματιών τους.

Κατά το παρελθόν, σειρά από έρευνες έχει αναδείξει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο οργανισμός του εμβρύου από τις επικίνδυνες ουσίες του τσιγάρου, οι οποίες καταλήγουν σε αυτό από τη μητέρα του μέσω του πλακούντα. Η νέα έρευνα απέδειξε ότι μπορεί να προκληθούν βλάβες στα μάτια του εμβρύου, με αποτέλεσμα, όταν το μωρό γεννηθεί, να έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει οφθαλμολογικές ασθένειες, και μάλιστα χρόνιας φύσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιατρικού κέντρου Σορόκα στο νότιο Ισραήλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από το ιατρικό κέντρο Σορόκα και το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν, το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο οφθαλμολογικής πάθησης στα μωρά κατά 40% σε σύγκριση με βρέφη που έφεραν στον κόσμο μητέρες οι οποίες δεν κάπνιζαν.

Το πόρισμα προήλθε από την παρακολούθηση 250.000 νεογέννητων, όπως αναφέρεται στη μελέτη. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει την παροχή οξυγόνου στο έμβρυο, κάτι που αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών τόσο στη διάρκεια του τοκετού όσο και ύστερα από αυτόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This