Ψεκάστε, τρίψτε, αδυνατίστε!

Κι όμως! Με το καθάρισμα της κουζίνας καίμε περισσότερες θερμίδες από τον χορό ή το ποδήλατο

Must Read

Οσοι θέλουν να αδυνατίσουν καλό θα ήταν να πιάσουν το σφουγγάρι και να αρχίζουν τη λάντζα, με βάση τα συμπεράσματα νέας έρευνας. Ακόμη καλύτερα αν το ρίξουν στο τρίψιμο για να κάνουν τις επιφάνειες να γυαλίσουν από καθαριότητα!

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Αυτό διότι έρευνα που έγινε για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρίας καθαρισμού Homeaglow έδειξε ότι κατά το καθάρισμα της κουζίνας ο ανθρώπινος οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες από τον χορό ή μια βόλτα με το ποδήλατο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί εφοδίασαν 10 καθαριστές και καθαρίστριες με Fitbit που κατέγραφαν την κατανάλωση θερμίδων. Επειτα από 50 λεπτά καθαριότητας στις κουζίνες πέντε σπιτιών διαπιστώθηκε ότι ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είχε καταναλώσει 276 θερμίδες κατά μέσο όρο. Η δουλειά που καίει τις πιο πολλές θερμίδες στην κουζίνα αποδείχτηκε ότι είναι το τρίψιμο των επιφανειών για να φύγουν οι λεκέδες, ιδιαίτερα τα καμένα υλικά γύρω από τα μάτια της κουζίνας και στο εσωτερικό του φούρνου.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο χορός καίει κατά μέσο όρο 219 θερμίδες σε 50 λεπτά και το ποδήλατο 243. Η έρευνα έδειξε ότι το καθάρισμα και άλλων δωματίων «καταναλώνει» πολλές θερμίδες, αν και λιγότερες από τις παραπάνω. Ειδικότερα υπολογίστηκε ότι το καθάρισμα της τουαλέτας καίει 173 θερμίδες, ενώ της κρεβατοκάμαρας 154.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This