Τα αυτοάνοσα συνδέονται με την ψυχική υγεία μας!

Must Read

Ερευνητές από τη Βρετανία έκαναν έρευνα σύμφωνα με την οποία τα αυτοάνοσα νοσήματα φέρεται ότι συνδέονται με προβλήματα που αφορούν την ψυχική υγεία, όπως το άγχος, η κατάθλιψη ή ακόμα και ο αυτοκτονικός ιδεασμός.

Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Rheumatology». Ενα από τα σημαντικά πορίσματά της αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Εξετάσεις

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν τα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα 1.853 ασθενών με αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, με βάση τα οποία διαπίστωσαν ότι το φάσμα των πιθανών ψυχικών και νευρολογικών συμπτωμάτων ήταν πολύ ευρύτερο από ό,τι είχε αναφερθεί στο παρελθόν.

Οπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της έρευνας, το 55% των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα βίωνε κατάθλιψη, το 57% άγχος, το 89% κόπωση και το 70% γνωστική δυσλειτουργία. Παράλληλα, προχώρησαν σε συνεντεύξεις 289 κλινικών γιατρών, κυρίως ρευματολόγων, ψυχιάτρων και νευρολόγων, και 113 ασθενών, στις οποίες προέκυψε ότι τα συμπτώματα ψυχικής υγείας που περιέγραψαν οι ασθενείς ήρθαν σε έντονη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των κλινικών γιατρών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το στοιχείο ότι το 47% των ασθενών με λύκο δήλωνε ότι βίωνε σκέψεις αυτοκτονίας, έναντι του 15% που εκτιμούσαν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This