Συναγερμός για κρούσμα Candida Auris στο νοσοκομείο των Χανίων – Στην απομόνωση η ασθενής

Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο

Must Read

Μεγάλη ανησυχία για νέο περιστατικό του μύκητα Candida Auris στο Νοσοκομείο Χανίων σε ασθενή που νοσηλεύεται σε απομόνωση στην μονάδα. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο και έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με τις οδηγίες της προέδρου της επιτροπής λοιμώξεων.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, δήλωσε πως το κρούσμα Candida Auris αφορά σε ασθενή που μεταφέρθηκε πρόσφατα εκεί έπειτα από μακρά νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στην απομόνωση εξ αρχής και ο μύκητας Candida Auris εντοπίστηκε στις καλλιέργειες δειγμάτων που έλαβε το προσωπικό την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ο Candida Auris είναι ένας μύκητας που προκαλεί καντιντίαση στον άνθρωπο. Συχνά, η καντιντίαση ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προσβάλλει ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσολογική ανεπάρκεια).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This