Στους οι 56 νεκροί και 1975 κρούσματα από τον Κοροναϊό! Μέτρα πρόληψης σε Παρίσι και Μπορντό – Πάνω από 110 εκ. Κινέζοι με μάσκες (video)

Must Read

1.975 περιπτώσεις ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό έως τις 25 Ιανουαρίου και 56 νεκρούς επιβεβαίωσε η Κίνα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότος), η πλέον πυκνοκατοικημένη στην Κίνα, επέβαλε σήμερα στους 110 και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της να φορούν αναπνευστικές μάσκες, επιχειρώντας να εμποδίσει τη μετάδοση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Μάλιστα, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύεται σε όλη τη χώρα η εμπορία αγρίων ζώων σε αγορές, εστιατόρια και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα άγρια ζώα -και συχνά θηράματα λαθροκυνηγών- που πωλούνται στοιβαγμένα στις κινεζικές αγορές θεωρούνται ότι δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την επώαση ιών και την εύκολη μετάδοσή τους στους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας για κοροναϊό: Είμαστε έτοιμοι για την σωστή αντιμετώπισή του

Παράλληλα, το Πεκίνο θα καθυστερήσει την επανέναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών, σχολείων και πανεπιστημίων, όπως ανέφερε σήμερα το κρατικό Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR) στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Επιπλέον, η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν από σήμερα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

15 υπήκοοι Κίνας, επτά εκ των οποίων, από την πόλη Ουχάν στην οποία ξέσπασε ο κορoναϊός, έφτασαν στις 11:15 σήμερα το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έτσι, στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, τα συγκεκριμένα άτομα απομονώθηκαν και τους διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) που έδειξε σε πρώτη φάση ότι δεν νοσούν.

Μέτρα πρόληψης και στην Ευρώπη

Κινεζικές οργανώσεις με έδρα το Παρίσι ακύρωσαν την παρέλαση για την κινεζική Πρωτοχρονιά λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, έγινε γνωστό από τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η πόλη του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία ακύρωσε επίσης χθες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.

Πρώτο κρούσμα στον Καναδά

Ένα πρώτο «ύποπτο» κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές του Οντάριο.

Επιπλέον, η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κινεζικού κοροναϊού, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε η προέλευση του κοροναϊού!

Στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε σήμερα το τρίτο κρούσμα του κοροναϊού, στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν, το επίκεντρο του ιού στην Κίνα, έγινε γνωστό από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκκενώσει στις ΗΠΑ το προσωπικό από το αμερικανικό προξενείο της κινεζική πόλης Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This