Πόσο ζει ο κορωνοϊός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Must Read

Την στιγμή που η φονική πανδημία έχει κοστίσει την ζωή σε 115,225 ανθρώπους μέχρι στιγμής, πολίτες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν με διάφορα μέτρα να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19 και να προφυλαχθούν.

Μεγάλος προβληματισμός προκύπτει αναφορικά με την συμπεριφορά και την αντοχή του ιού σε διάφορες επιφάνειες κάτι που αυξάνει κατά πολύ την εξάπλωσή του ακόμα κι αν ο συνωστισμός ανθρώπων έχει αποφευχθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πανεπιστημίου του Hong Kong, ο ιός μπορεί να επιβιώσει πάνω στις μάσκες έως και μία εβδομάδα, ενώ στα χαρτονομίσματα μπορεί να έως 3 ημέρες.

Ο επικεφαλής της έρευνας του πανεπιστημίου, Malik Peiris εξήγησε ότι εξακολούθησε να υπάρχει ανιχνεύσιμο επίπεδο μόλυνσης στην εξωτερική επιφάνεια μιας χειρουργικής μάσκας μετά από επτά ημέρες. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό, αν φορά κάποιος μάσκα, να μην αγγίζει το εξωτερικό της, β

Σε χαρτομάντηλα και εκτυπωμένο χαρτί, ο ιός έζησε τρεις ώρες, στα υφάσματα και στο επεξεργασμένο ξύλο παρέμεινε για δύο ημέρες, ενώ σε ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό έμεινε για 72 ώρες. Το ενθαρρυντικό είναι πως εξολοθρεύεται από τα οικιακά απολυμαντικά, την χλωρίνη ή το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Οι ερευνητές είπαν πως τα αποτελέσματα «δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως την πιθανότητα μετάδοση του ιού από την συνήθη επαφή», καθώς η παρουσία του ιού στην έρευνα ανιχνευόταν μέσω εργαστηριακών εργαλείων, όχι δακτύλων και χεριών όπως συμβαίνει στην καθημερινή ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This