Πόσα άτομα μολύνει κατά μέσο όρο ένας φορέας του Covid-19

Must Read

Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδίδεται δύο φορές πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως προκύπτει από νέα έρευνα. Όταν πρωτοξεκίνησε η επιδημία του ιού στην Ουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, υπήρχε η εκτίμηση ότι ένας φορέας του ιού μπορεί να μολύνει 2,2 με 2,7 άτομα.

Τώρα ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό, που μελέτησαν τα πρώτα στάδια της επιδημίας στην Ουχάν, διαπίστωσαν ότι εκ του αποτελέσματος κάθε φορέας μόλυνε στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο 5,7 άτομα. Επίσης προέκυψε ότι για να σταματήσει η πανδημία πρέπει το 82% του πληθυσμού να έχει ανοσία, είτε μέσω εμβολίου είτε κολλώντας τον ιό.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται για να περάσει από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον, είχε αρχικά εκτιμηθεί στις έξι με επτά μέρες. Ομως η αμερικανική έρευνα έδειξε ότι αυτό το διάστημα είναι από 2,3 έως 3,3 μέρες, «γεγονός που δείχνει έναν πολύ μεγαλύτερο ρυθμό εξάπλωσης από αυτόν που είχε αρχικά υπολογιστεί», όπως αναφέρει η σχετική δημοσίευση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο χρόνος επώασης, δηλαδή το διάστημα που περνάει από τη μόλυνση με τον ιό έως την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων είναι 4,2 μέρες, μία μέρα νωρίτερα δηλαδή απ’ ό,τι έχει προκύψει από τις δύο παλιότερες σχετικές εκτιμήσεις. Πριν από τις 18 Ιανουαρίου ο χρόνος που περνούσε από τα πρώτα συμπτώματα έως την ανάγκη εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν στην Κίνα 5,5 μέρες. Μετά τις 18 Ιανουαρίου το διάστημα έπεσε σημαντικά φτάνοντας μόλις τη 1,5 μέρα. Οι επιστήμονες συνδέουν αυτή τη διαφοροποίηση με το γεγονός ότι οι Αρχές της Κίνας είχαν αυξήσει τα επίπεδα αντίδρασής τους στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This