Μοριακά τεστ με «κενά» στη διάγνωση

Must Read

Σε όλο τον κόσμο έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ανάρρωσαν, αλλά όταν ελέγχθηκαν, έπειτα από ένα διάστημα, βγήκαν ξανά θετικοί στα μοριακά τεστ. Όχι, δεν έχουν μολυνθεί ξανά, όπως εκτιμά το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Μια βασική πιθανότητα είναι, σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη γιατρό Οχ Μιουνγκ-ντον του νοσοκομείου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, ότι με τα ευρέως χρησιμοποιούμενα και στη χώρα μας μοριακά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) δεν μπορεί πάντα να γίνει διάκριση ανάμεσα στο γενετικό υλικό του κορωνοϊού και στα απομεινάρια του ιού, που μπορεί να μείνουν για καιρό στο σώμα μετά την ανάρρωση. «Τμήματα του RNA μπορούν να παραμείνουν ακόμη και αν ο ιός έχει πια αδρανοποιηθεί. Το πιθανότερο είναι ότι όσοι βγήκαν ξανά θετικοί είχαν ακόμη αδρανοποιημένο RNA του ιού» εξηγεί ο δρ Μιουνγκ-ντον.

Για να σιγουρευτεί κανείς κατά πόσο όντως έχει ακόμη στον οργανισμό του ενεργό και μεταδοτικό τον κορωνοϊό, θα χρειαζόταν, σύμφωνα με την καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δρα Κάρολ Σόσκες Ράις, ένα διαφορετικού είδους τεστ, που όμως δεν γίνεται συνήθως: να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο δείγματα του ιού ή να τοποθετηθούν απλώς σε ιδανικές συνθήκες και στη συνέχεια να διαπιστωθεί κατά πόσο ο κορονοϊός μπορεί να αναπτυχθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This