ΑΡΧΙΚΗΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΜΥΝΑΝικόλ Μαλλιωτάκη: Όχι αεροσκάφη για την Τουρκία

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Όχι αεροσκάφη για την Τουρκία

Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για ακόμα μια φορά τάχθηκε κατά της απόφασης και της επιθυμίας του Τραμπ

Με ένα ξερό «Όχι» η ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικόλ Μαλλιωτάκη επανέλαβε την σθεναρή αντίθεση της στην πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να πουλήσει στρατιωτικά αεροσκάφη στην Τουρκία.

  • Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής όπου και ήταν καλεσμένη, η βουλευτής για ακόμα μια φορά τάχθηκε κατά της απόφασης και της επιθυμίας του Αμερικανού προέδρου.

«Ο Ερντογάν έχει συμμαχήσει με το Ιράν και τη Ρωσία, υποστηρίζει τη Χαμάς και είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. Έχει επίσης κατευθύνει παράνομες πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, κατέχει παράνομα ένα μέρος της Κύπρου, έχει ζητήσει την καταστροφή του Ισραήλ και έχει υπονομεύσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του ISIS» δήλωσε η ίδια.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, μαζί με τους βουλευτές Γκας Μπιλιράκη, Μάικ Χαριδόπουλο και Τζίμι Πατρώνη, ανήκουν στην ομάδα που θέλουν να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ και σε οποιαδήποτε προοπτική επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της CAATSA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής από την Νεβάδα Ντίνα Τάιτους μέσα από τον λογαριασμό της στο X προτρέπει τους ακόλουθους της να υποστηρίξουν το χάσταγκ #NoJetsForTurkey (Όχι αεροσκάφη για την Τουρκία).

«Αν μπορείτε να τουιτάρετε το #NoJetsForTurkey, τότε δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξετε την επιστολή μου που καλεί την ηγεσία της Βουλής να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια επανεισδοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35» έγραψε η Τάιτους.

Δείτε επίσης:

Middle East Forum: Διπλό ταμπλό της Τουρκίας ανάμεσα σε F-35 και αντιαμερικανισμό

Η Κάλας ανοίγει διάπλατα τις πύλες της ΕΕ στην Τουρκία: «Είναι πολύ σημαντική για την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

Φράγκος στο Newsbreak: Κάποιοι δεν κίνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι για να αλλάξει η έκθεση για την Τουρκία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης