ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΟριοθετημένη η φωτιά στη Λάρισα - Καταγγελίες για εμπρησμό

Οριοθετημένη η φωτιά στη Λάρισα – Καταγγελίες για εμπρησμό

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις εργοστασίου ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι Λάρισας, έπειτα από ολονύχτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο εντός του χώρου της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο.

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Παρά τον περιορισμό της φωτιάς, οι εστίες εξακολουθούν να καίνε μεγάλους όγκους ελαστικών, ενώ ο πυκνός καπνός κατευθύνεται προς τα βόρεια, στην πλευρά της Λάρισας. Η απουσία ισχυρών ανέμων διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότερα από 50 στελέχη της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς και τη Λαμία, καθώς και υδροφόρες των δήμων και χωματουργικά μηχανήματα.

Εκρήξεις δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης εξελίσσονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς μέσα στις εγκαταστάσεις σημειώνονται κατά διαστήματα εκρήξεις από φιάλες προπανίου και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Οι πυροσβεστικές αρχές επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος νέων ισχυρών εκρήξεων παραμένει, γεγονός που καθιστά αδύνατη, προς το παρόν, την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχει άμεση απειλή για το Ομορφοχώρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τις εγκαταστάσεις όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο εμπρησμού

Την ίδια ώρα, συγγενικά πρόσωπα των ιδιοκτητών της επιχεήρησης υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια. Όπως αναφέρουν στην ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του βρίσκονταν στον χώρο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, καθώς διέμεναν σε οικίσκο εντός της εγκατάστασης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Πυροσβεστική, η οποία διερευνά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Υπενθυμίζεται λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς εστάλη μήνυμα από το 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους της Περιφέρειας Λάρισας για τους τοξικούς καπνούς που κατευθύνονται στην περιοχή τους, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Σε εξέλιξη η προανάκριση

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ανακρτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για τη συλλογή στοιχείων, ενώ αναμένεται η ενίσχυση της έρευνας με δεύτερο κλιμάκιο, και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, με ειδικούς που θα μεταβούν από την Αθήνα.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι – Ήχησε το 112

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης