ΥΠΕΞ για άνοιγμα Βαρωσίων: «Κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ»

Must Read

Για τη σημερινή εξαγγελία επέκτασης της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Κύπρο,το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι καταδικάζει την τουρκική απόφαση και πως θα ενισχύσει όλες τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«H Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για το θέμα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία ο Νίκος Δένδιας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συζήτησε «για τις νέες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια».

Το ψευδοκράτος του Ερσίν Τατάρ πρόκειται να ανοίξει όλο το παραλιακό μέτωπο και τμήμα των Βαρωσίων, γεγονός που συνδέεται με τις «εκλογές» στα κατεχόμενα που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κομισιόν

Το άνοιγμα των Βαρωσίων που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν «δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή» δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των εκθέσεων προόδου για τις υπό ένταξη χώρες.

Ο κοινοτικός επίτροπος διευκρίνισε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου ώστε να προβεί σε ολοκληρωμένη τοποθέτηση.

«Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζουν με το πλέον έντονο τρόπο την απόφαση της κατοχικής Τουρκίας και του εγκάθετου της στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ, να επεκτείνουν την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, σε μια προεκλογική φιέστα που έστησαν στην Άγκυρα (σ.σ. δηλώσεις στήριξης του Ερντογάν στην απόφαση του κατοχικού καθεστώτος), παραμονές της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη».

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης, Κυριάκος Κούσιος, τονίζοντας ότι η προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στην Κύπρο θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα ως μια πράξη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και έρχεται σε αντίθεση με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This