Έρημη η Αθήνα τις πρώτες ώρες εφαρμογής του lockdown! Αυξημένοι έλεγχοι της Αστυνομίας σε δρόμους και διόδια (video)

Must Read

Σε ρυθμούς lockdown κινείται από τις 6 σήμερα το πρωί όλη η χώρα, με σκοπό την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι εικόνες από τους πιο κεντρικούς δρόμους σήμερα το πρωί είναι πρωτόγνωρες, με την πρωτεύουσα να μην θυμίζει σε τίποτα την πιο πολυσύχναστη περιοχή της χώρας, όπου μέχρι χθες το βράδυ επικρατούσε το «αδιαχώρητο».

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν άδειοι, καθώς οι οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι εκείνοι που έχουν βγάλει βόλτα τα κατοικίδιά τους, εκείνοι που αθλούνται και φυσικά οι δυνάμεις της Αστυνομίας, δεδομένων των ελέγχων που πραγματοποιούνται, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Μόλις έφυγαν οι κάμερες σταμάτησαν να καθαρίζουν το Μοναστηράκι – Διευκρινίσεις από τον Δήμο Αθηναίων

Λίγες ώρες μετά την έναρξη (06:00) της ισχύος του lockdown, στις 10:00, στην πλατεία Μοναστηρακίου εμφανίστηκε ειδικό κλιμάκιο του Δήμου Αθηναίων (με στολές Fukoshima) για να καθαρίσει-απολυμάνει ΜΟΝΟ το κέντρο της πλατείας. Ο Δήμος Αθηναίων ξεκαθάρισε λίγο αργότερα την κατάσταση.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι βρισκόταν εκεί από νωρίς το πρωί. Βγήκαν οι ανάλογες φωτογραφίες λοιπόν, έγιναν οι απαραίτητες ζωντανές συνδέσεις με τα κανάλια και μετά απόμεινε η πλατεία Μοναστηρακίου μισοπλυμμένη και έρημη!

Μοναστηράκι απολύμανση

Έλεγχοι στα διόδια

Έντονη είναι η παρουσία και της Τροχαίας στα διόδια των Αφιδνών, με σκοπό να αποτραπούν οι πολίτες που θα  προσπαθήσουν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής σήμερα.

Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο από τις πρώτες πρωινές ώρες ζητώντας από τους οδηγούς το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το διέθεταν, με αποτέλεσμα οι Αρχές να γυρίζουν τους παραβάτες πίσω. Λίγο πριν τις 9, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο, δεν είχαν κοπεί πρόστιμα, ενώ είχαν κάνει… αναστροφή περίπου δέκα αμάξια, επιστρέφοντας στο σπίτι τους.

https://www.youtube.com/watch?v=7UT0yFLovJY

https://www.youtube.com/watch?v=6WvLw7aAf7A

 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Μάλιστα, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πρόστιμο για την μη εφαρμογή των μέτρων έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ, από 150 που ήταν στο προηγούμενο lockdown.

«Ζωηρό» το λιμάνι του Πειραιά

Στον αντίποδα, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την μόνιμη κατοικία τους, ακόμα και τελευταία στιγμή.

Ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα στην Αττική χθες το βράδυ

Χθες, τελευταία ημέρα πριν το lockdown καταγράφηκε η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών στην Αττική, με το όλο σκηνικό να θυμίζει Χριστούγεννα!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους ήταν 33% αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This