Απλουστεύονται οι διαδικασίες πληρωμής για τα σχέδια βελτίωσης των αγροτών

Όπου δεν διενεργείται επιτόπια επίσκεψη προσκομίζονται φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι υλοποιήθηκαν οι επενδύσεις

Must Read

Πιο απλές γίνονται οι διαδικασίες πληρωμής για τα σχέδια βελτίωσης των αγροτών, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Η κυριότερη αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δυνατότητα προώθησης του αιτήματος πληρωμής για εκκαθάριση μόνο με διοικητικό έλεγχο, χωρίς την υποχρέωση διενέργειας επιτόπιας επίσκεψης, εφόσον οι αιτούμενες δαπάνες δεν ξεπερνούν το 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Όπου δεν διενεργείται επιτόπια επίσκεψη προσκομίζονται φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι υλοποιήθηκαν οι επενδύσεις που αναφέρονται στο αίτημα πληρωμής. Η επαλήθευση γίνεται σε μελλοντική, επιτόπια επίσκεψη που αφορά αίτημα πληρωμής, με το οποίο γίνεται υπέρβαση του 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης ή το αργότερο εντός τριών μηνών από την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση προβλέπει επίσης κατάργηση υποχρέωσης προσκόμισης ορισμένων δικαιολογητικών, όπως του θεωρημένου συγκριτικού πίνακα λειτουργικότητας και προδιαγραφών και του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Για την απόδειξη της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη θα προσκομίζεται η βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This