Πολύ καλός για το… Καρπενήσι! Ο Μπακογιάννης βλέπει την καριέρα του να πηγαίνει Μεγάλο Περίπατο

Απέναντί του ο Κυριάκος βγάζει στην πολιτική αρένα τον γιο του Κωνσταντίνο

Must Read

Σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς, οι πορφυρογέννητοι πολιτικοί γόνοι σπανίως πληρώνουν το κόστος των άστοχων επιλογών τους. Μικρό το κακό, θα πει κανείς. Γιατί στα υψηλά ενδιαιτήματα της εξουσίας το χρήμα και οι καλές γνωριμίες συνήθως μπορούν να σβήνουν ενοχλητικά ίχνη.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Το θέμα είναι ότι το περιβάλλον αυτό εθίζει σε μια αναιδή συμπεριφορά που παρακάμπτει χωρίς αυτογνωσία κοινά αποδεκτούς κανόνες και οδηγεί σε μια κατάσταση ασυλίας, όπου όλα επιτρέπονται, αρκεί να διαθέτει κάποιος ένα ευπροσήγορο ύφος και ένα καλά οργανωμένο επικοινωνιακό επιτελείο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπηρετεί με προβλέψιμη συνέπεια όλα τα στερεότυπα ενός πολιτικού αστέρα που πηγαίνει περνώντας με ανάλαφρη διάθεση από ενδιάμεσα αξιώματα να συναντήσει μια προκαθορισμένη μοίρα.

Θα διεκδικήσει την αρχηγία;

Δήμαρχος Καρπενησίου την περίοδο 2011-2014, αναβαθμισμένος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας το διάστημα 2014-2019, θρονιάζεται σήμερα με σχετική άνεση στην καρέκλα του πρώτου δήμου της χώρας μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2019. Από θέση βολής τώρα αγναντεύει τα σαλόνια της πολιτικής, υπολογίζοντας ότι κάποια στιγμή, που δεν θα είναι μακριά, δεν θα εισέλθει απλά στη Βουλή, αλλά θα διεκδικήσει την αρχηγία της Ν.Δ. και στο τέλος αυτής της «ολόφωτης» διαδρομής την πρωθυπουργία της χώρας. Θα πρόκειται για το νέο επεισόδιο στη λυσσαλέα μάχη του σύγχρονου πολιτικού οίκου των Ατρειδών, καθώς απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, για χάρη του οποίου η μητέρα του Ντόρα προλειαίνει το έδαφος, αρχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να βγάζει στην πολιτική αρένα τον γιο του Κωνσταντίνο.

Κάπου εδώ το πράγμα για τον Κώστα Μπακογιάννη αρχίζει πρόσθετα να δυσκολεύει. Οταν έπεσαν πάνω του τα φώτα και αποσύρθηκαν τα νερά, έμεινε έκθετο στα ρηχά ένα παλιομοδίτικο πολιτικό ήθος που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά όσων προηγουμένως αποδοκίμαζε.

Η… καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, όταν τον περασμένο Μάιο, εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, τον οποίο με υποδειγματική πειθαρχία τήρησαν οι Ελληνες, ο δήμαρχος εγκαινίασε τη νέα πλατεία Ομονοίας με μια προκλητική φιέστα όπου οι παρατρεχάμενοι και οι κλακαδόροι του συνωστίστηκαν προκλητικά παραβιάζοντας χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης κάθε πρωτόκολλο υγειονομικής ασφαλείας. «Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος». Με αυτά τα λόγια την επόμενη μέρα ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε ένα απολογητικό βίντεο για την πλατεία και το χορτάρι της που… φαγώθηκε τελικά από ένα μοχθηρό έντομο, ονόματι… καραφατμέ, και πήγε κυριολεκτικά παρακάτω.

Ακόμα χειρότερα

Γιατί το παρακάτω ήταν η έμπνευση του διαβόητου «Μεγάλου Περιπάτου», ενός έργου αχρείαστου στην πιο δύσκολη στιγμή της Αθήνας και της χώρας. Με το πρόσχημα του κορώνοϊού, το οποίο κατέπεσε πανηγυρικά στο ΣτΕ, βάφτηκε σε κάτι αλλοπρόσαλλα χρώματα η Πανεπιστημίου και περιορίστηκαν οι λωρίδες κυκλοφορίας, προκαλώντας ένα πανάκριβο κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο σε συνδυασμό με εξωτικές ζαρντινιέρες κόστισε στους φορολογουμένους 2.000.000 ευρώ.

Το έργο «βγήκε και δεν βγήκε» δήλωσε σε μια πρωτοφανή εξήγηση και πάλι απολογούμενος ο Κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας αφοπλιστικά σαν να ζούσε σε άλλον κόσμο: «Επρεπε να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίσεις δηλαδή πριν αρχίσεις να σκάβεις»…

Προβληματικοί και οι συνεργάτες που επέλεξε

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν τα πήγε καλά ούτε στην επιλογή των συνεργατών του στον κορυφαίο δήμο της χώρας, καθώς σημαντικά πρόσωπα που διάλεξε να τοποθετήσει σε κορυφαίες θέσεις αποδείχθηκαν άκρως προβληματικά.

Η αρχή έγινε με την υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης Κατερίνα Γκαγκάκη. Η τελευταία, που θεωρούσε ταυτόχρονα με τα υψηλά καθήκοντά της ότι ήταν δόκιμο να μετέχει ταυτόχρονα στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, εξέφρασε χυδαία και αηδιαστικά σχόλια για την περίπτωση ενός διαταραγμένου, ο οποίος εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας φοιτήτριας που μελετούσε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η κυρία Γκαγκάκη υποχρεώθηκε να παραιτηθεί προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, από τη θέση της. Γιατί, μόλις ο κουρνιαχτός κατακάθισε, ο Κ. Μπακογιάννης την επαναπροσέλαβε στο πόστο της αντιδημάρχου… Εξωστρέφειας.

■ Την ίδια εποχή, υπό το βάρος της κατακραυγής και των σχέσεών της με τη Χρυσή Αυγή, είχε υποβάλει την παραίτησή της και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, με αντικείμενο το Παιδί, Δήμητρα Ινές Αγγελή – Λυκούδη, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να μην παραχωρηθεί το 144ο Δημοτικό Σχολείο στην πακιστανική κοινότητα για μαθήματα το Σαββατοκύριακο, παρακάμπτοντας την ομόφωνα θετική απόφαση της σχολικής επιτροπής.

■ Ακολούθησε προ δύο εβδομάδων η αναγκαστική καθαίρεση της Αλεξίας Εβερτ, η οποία, ανήμερα τη 17η Νοέμβρη, χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους οπαδούς του ΚΚΕ που διαδήλωσαν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήρθε μια αποσβολωτική για την κοινωνική της απάθεια ανάρτηση από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του δήμου Νικόλαο Μακρόπουλο που φέρεται φίλα προσκείμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη.
Την ώρα που η χώρα θρηνούσε άλλους 219 νεκρούς από τον κορονοϊό και η ελληνική οικονομία μετρούσε νέα λουκέτα προκαλώντας μαύρες σκέψεις και αβεβαιότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, ο Ν. Μακρόπουλος βρήκε να νοσταλγήσει το σπίτι του στην «παραμυθένια συνοικία» τού Μπάντεν Μπάντεν στη Γερμανία, όπου κυρίως διαβιοί, και το αγαπημένο του αυτοκίνητο Aston Martin που έχει καιρό να σοφάρει…Η αναισθησία του προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά, όπως φάνηκε, δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει μια δημόσια, έστω, αποδοκιμασία από τον ίδιο τον Κώστα Μπακογιάννη.

Κλήσεις από τον Καμίνη

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε το τελευταίο, μέχρι στιγμής, χτύπημα. Καθώς οι πολίτες φτάνουν εξουθενωμένοι στο τέλος μιας χρονιάς με λιγοστές οικονομίες -όσοι έχουν-, ο Δήμος Αθηναίων σε ένα μνημείο καταχρηστικότητας, όπως χαρακτηρίζεται, ταχυδρόμησε ετεροχρονισμένα και μαζικά χιλιάδες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν «κοπεί» από το 2015-16 (και επί ημερών Καμίνη…) και βεβαιώνονται σήμερα.

Καλούνται οι δημότες -οι οποίοι πάντως δικαιούνται να υποβάλουν ενστάσεις αξιώνοντας να δουν τις κλήσεις!- να πληρώσουν τις αστοχίες του «Μεγάλου Περιπάτου» και τα χουβαρνταλίκια του άψητου δημάρχου που θεωρεί, φαίνεται, πως το δημόσιο χρήμα είναι ατομική προίκα για να χτίζονται πολιτικές καριέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This