Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να παράξει τη θεραπεία του Τραμπ – Τι είναι τα θεραπευτικά μονοκλωνικά αντισώματα

Must Read

Το ενδεχόμενο να παραχθούν στην Ελλάδα θεραπευτικά μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό, εξετάζεται σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην «Εμβληματική Δράση» Χρήστο Κίττα.

Όπως επισημαίνει, η παραγωγή τέτοιων αντισωμάτων έχει επιτευχθεί σε ελάχιστες χώρες στον κόσμο. «Τα αντισώματα που παρήχθησαν και θα χρησιμοποιηθούν για το rapid test, έχουν σταλεί στην Regeneron, η οποία τα έχει αναλύσει και μας έχει στείλει mail, το οποίο πιστοποιεί ότι είναι πολύ ισχυρά. Για να γίνουν φάρμακο χρειάζεται να τα πάρει μία πολύ μεγάλη βιομηχανία και να προχωρήσει στη διαδικασία “εξανθρωποποίησης” (humanization) όπως λέγεται. Δυνητικά θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αν βρεθεί μία ειδική φαρμακοβιομηχανία. Δηλαδή να επιτευχθεί μία συνεργασία της ερευνητικής ομάδας υπό τον καθηγητή κ. Γοργούλη με κάποια μεγάλη εγχώρια ή διεθνή φαρμακοβιομηχανία, η οποία θα έχει την τεχνογνωσία στο humanization.» αναφέρει.

Όσον αφορά στο ελληνικό rapid test που υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμο να διανεμηθεί στην αγορά εντός δύο-τριών μηνών, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι μία ή δύο ελληνικές εταιρείες, πιθανώς σε σύμπραξη, που θα αναλάβουν την παραγωγή του, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Τέλος, ο κ. Κίττας, έκανε λόγο και για τους αρνητές του εμβολίου, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση το εμβόλιο της γρίπης που κάνουμε και το οποίο κάθε χρόνο αλλάζει, το εμπιστευόμαστε χωρίς να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει μετά από δέκα, δεκαπέντε χρόνια. «Το ίδιο ισχύει και τώρα. Άλλωστε παρενέργειες υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα. Ακόμα και στην ασπιρίνη. Για παράδειγμα επίσης σε ένα αλλεργικό άτομο, πολλά αντιβιοτικά δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις και όμως παίρνουμε τα αντιβιοτικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This