ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ Γερουσία απάλλαξε τον Τραμπ από τις κατηγορίες υποκίνησης ταραχών στο Καπιτώλιο (video)

Η Γερουσία απάλλαξε τον Τραμπ από τις κατηγορίες υποκίνησης ταραχών στο Καπιτώλιο (video)

Τι δήλωσε ο Τραμπ μετά την απαλλαγή του

Με ψήφους 57-43 η αμερικανική γερουσία απάλλαξε τον Ντόναλντ Τραμπ από τις κατηγορίες για υποκίνηση ταραχών στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Χρειάζονταν 67 ψήφοι για καταδίκη του πρώην Προέδρου και για να έχει τη δύναμη η Γερουσία να τον εμποδίσει να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά επειδή απαλλάχθηκε, μπορεί αν θέλει να ξανακυνηγήσει τον προεδρικό θώκο.

Ενώ η πλειοψηφία – με επτά Ρεπουμπλικάνους που υποστήριξαν τους Δημοκρατικούς – ψήφισε υπέρ των κατηγοριών, οι Δημοκρατικοί απέτυχαν να κερδίσουν τα δύο τρίτα του σώματος που απαιτούνται για καταδίκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το τέλος της ψηφοφορίας και την απαλλαγή του, δήλωσε πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης